Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / AB, TÜRKİYEYE VİZEDEN VAZGEÇSİN

AB, TÜRKİYEYE VİZEDEN VAZGEÇSİN

AB, TÜRKİYEYE VİZEDEN VAZGEÇSİN21.04.2010

AB paranoyaklığı bıraksın Türkiye’ye vizeden vazgeçsin
Avrupa Birliği Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin gelecekteki üyelerinden biri olacağını, motive edilmesi ve zorluk yaşamaması gerektiğini vurguladı.
Flautre,”Vizelerin zorla kabul ettirilmemesi gerekir. Avrupa’nın bu paranoyaklığa varan düşüncelerini değiştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum” dedi. Avrupa Forumu Derneği ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) düzenlediği, “Türkiye ve AB Ülkeleri Arasındaki Kişilerin Serbest Dolaşımı ve Vize Sorunları” konferansında konuşan Flautre, sadece sanatçılar ve işadamlarının değil, tüm Türk vatandaşlarının AB’de serbestçe dolaşmasını istediğini söyledi.
Üçüncü Dünya ülkesi değil
Helene Flautre, şöyle devam etti: “Serbest dolaşım, insanların temel haklarından bir tanesi. İnsanların kendi yaşam haklarını elde ederek insani yardımlara erişimini de serbest dolaşım kolaylaştırır. Eş Başkanı olduğum AB Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nda gerçekleştirilen bütün toplantılarda vizelerin liberalleşmesi için çalışmalar yapıyoruz. Vizeler insanlara zorla kabul ettirilmemeli.”

İki taraf çalışsın eylem planı çıkartsın

AVRUPA Birliği Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre, “Türkiye’nin de yapması gereken ödevleri var ve AB müktesebatına uyum için mevzuatları uygulaması gerekiyor” dedi. Aynı şekilde AB’nin de çalışması gerektiğine işaret eden Flature, “Türk vatandaşlarını nasıl kabul edeceğim? Bu anlamda Avrupa’nın da çalışması ve iki tarafın eylem planı çıkartması gerekir” dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, “Vizeler eninde sonunda kalkacak, ama önce önyargıların kalkması lazım” dedi.
Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr