Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / PAZARDAKİ EN UYGUN FIRSATLAR NEREDE?

PAZARDAKİ EN UYGUN FIRSATLAR NEREDE?

PAZARDAKİ EN UYGUN FIRSATLAR NEREDE?21.04.2010

Küresel ekonomi artık büyüme durumuna geri döndüğüne göre, lojistik sektöründe yatırımının düşünülebileceği harika bir dönemdir.

Son iki yıldır duraklamaya terk edilen büyüme eğilimleri yeniden yoluna girmiştir. Yeni lojistik hizmet alanları için iplerinden boşalmayı bekleyen bir talep oluşmuş olup, bankalar, yeni altyapı, liman ve havalimanı yatırımları için fırsat kollamaktadır.

Eğer lojistik firmaları büyüyen pazarın potansiyellerini azami şekilde değerlendirmeyi hedefliyorsa, en fazla büyüme ve karlılık vadeden sektörleri tanımlamaları gerekir.

2010 Fırsatları ve Eğilimleri ( Opportunities and Trends 2010 ) küresel lojistik pazarındaki en çekici sektörlerinde 50 büyük yatırım fırsatını sunmaktadır. En yüksek büyüme dinamiği sergileyen sektörleri tanımlamakta ve pazardaki en karlı boşluklara işaret etmektedir.

Rapor, en hızlı büyüme gösteren coğrafi bölgelere, en dinamik iş hacmi modelleri sergileyen segmentlere ve gelecekte en üst getiri ve katma değer gerektiren sektörün dikey yapılanma kısmına odaklanmaktadır.

Rapor, iş planlamalarınızı yaparken, gelecekteki yatırımlarda dikkate almanız gereken hedef sektör listelerini oluşturan bir yol haritası sunacaktır.


2010 Fırsatları ve Eğilimleri ( Opportunities and Trends 2010 )’dan nasıl yararlanacaksınız ?

Asya Pasifik Bölgesindeki kilit kimya lojistiği noktaları

Bu yeni stratejik rapor aşağıda belirtilen durumlar için idealdir:

• En karlı pazar arayışı peşindeki yatırım yöneticileri.

• Firmalarının iş planlamalarını geliştirmeyi hedefleyen firma stratejik ve C-Düzeyi yöneticileri.

• Firmalarının ürünleri için yeni pazar arayışları içinde olan pazarlama ve iş geliştirme yöneticileri.


2010 Fırsatları ve Eğilimleri ( Opportunities and Trends 2010 ) size aşağıdakilerin iç yüzünü hakkında verecektir

• Firmanız sektörün hangi alanında hizmet sağlamalıdır
• Hangi ülkelerde yatırım yapmanız gerekir ve niçin
• Hangi ticaret hatları en fazla büyüme sergilemeye adaydır.
• Yukarı harekette hangi iş modelleri en uygun konumu sergilemektedir.
• En büyük lojistik firmaları daha şimdiden nerelere yatırım yapmaya başladı bile

Sektörün hangi alanları en karlı yatırım potansiyelini sunmaktadır ?

2010 Fırsatları ve Eğilimleri ( Opportunities and Trends 2010 ), sektördeki birçok en son yeniliği inceleyerek, kilit dikey yapılanma alanlarında oluşmakta olan tedarik zincirlerinde uygulamaya konan stratejileri ve en fazla potansiyel sunan gelişmekte olan pazarları mercek altına almaktadır.

Bu rapor gelecek için en doğru yatırım kararları almayı hedefleyen bir firma için ilk adımı oluşturmaktadır. Firmanızın oyunda önde olmasını, pazarda parlayan yeni yıldızlar arasında yer alması ve en önde olma avantajını sağlayacaktır. Ekonomik ve ticari fırsatlarla birlikte, kilit sektörlerde talebin patlamasına yardımcı olacak politik girişimler de ayrıca incelenmektedir.

Rapor dünyanın en heyecan verici lojistik pazarları, sektörleri ve coğrafyaları ile ilgili olarak işin tam olarak iç yüzünü yansıtan pencereler sunmaktadır.

Coğrafyalar ve Ticaret Yolları

Geleceğin potansiyel ticaret yolları :

Trans-Sibirya Demiryolu


2010 Fırsatları ve Eğilimleri ( Opportunities and Trends 2010 ), gelişmekte olan dünyada en dinamik yükselen pazarlara ve bunların lojistik sektör için ne denli büyük yatırım fırsatları sunduğuna vurgu yapmaktadır.

Raporda, her bir ülkedeki en dinamik sektör alanları ve ayrıca buralarda karşılaşılabilecek engeller tanımlanmaktadır. Ayrıca ülke pazarlarının yanı sıra, makro-ekonomik ticari büyüme kapsamında irdelenerek, en hızlı büyüme gösteren bazı ticaret yolları tanımlanmaktadır.

Sektörler ve İş Modelleri

Sürdürülebilir büyüme için Proje Lojistiği

Raporda  en iyi fırsatlar sunan sektörler salt iş hacmindeki büyüme açısından değil,
yeni lojistik ürünlere ve katma değer sağlayan ürünlere yönelik serbest kalmayı bekleyen potansiyel talep açısından da incelenmektedir.


Farklı bir bölümde, büyük firmaları pazarın yukarı hareketine nasıl tepki gösterdiği ve hangilerinin en yüksek kar marjlarını sağladığı ele alınmaktadır. Raporda forwarding,
hava kargo, deniz taşımacılığı, çok modlu taşımacılık ve ekspres kargo sektörleri ele alınırken, Avrupa’daki kısa deniz taşımacılığı “ Short Sea Shipping”, proje lojistiği, liman merkezli lojistik pazarlar da özel olarak irdelenmektedir.

Kaynak : Transport Intelligence
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr