Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TÜRKİYE-SURİYE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE-SURİYE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE-SURİYE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI13.04.2010

Türk firmalarının Suriye'de, Suriyeli firmaların Türkiye'de yatırım yapmaları hedefleniyor. 
         
Türkiye-Suriye Sanayi İzleme Komitesi 3. toplantısı tutanağı Şam'da imzalandı.
Tutanağı Türkiye adına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Suriye adına ise Suriye Sanayi Bakanı Fouad İssa Jouni imzaladı. Anlaşma iki ülke arasında sanayi alanında işbirliğini öngörüyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk sanayicisi ile Suriyeli sanayicilerin işbirliği yapmalarını, ortaklık kurmalarını arzu ettiklerini belirterek, "Türk firmalarının Suriye'de, Suriyeli firmaların Türkiye'de yatırım yapmaları, hatta üçüncü ülkelerde beraber iş yapmalarını arzu ediyoruz. Sanayici ve işadamlarının bu ortaklığı oluşturmasını temin edeceğiz" dedi.

Bakan Ergün, Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ile birlikte Şam'da bulunan Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.
Ergün, burada yaptığı konuşmada, OSB'lerin ülkelerin sanayisi açısından çok önemli mekanlar olduğunu belirterek, Türkiye'nin uzun zaman önce OSB'lerin oluşumunu gerçekleştirdiğini anlattı. Bugün Türkiye'de kuruluşu gerçekleştirilmiş olan 260 OSB'nin bulunduğunu ifade eden Ergün, bu bölgelerde çok sayıda şirketin üretim yaptığını ve ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.
Sanayi ve üniversite arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin önemine işaret eden Bakan Ergün, üniversitelerdeki bilginin teknolojiye dönüşmesi için sanayi ile işbirliği yapmaya, sanayinin de üniversitelere ihtiyacı olduğunu anlattı.

Suriye Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dardari de, Suriye'nin ulusal kalkınma planı içinde yer alan en önemli hususlardan birisinin üniversite- sanayi diyaloğunun kurulması olduğunu söyledi.

Dardari, Türkiye ile Suriye arasındaki sanayi işbirliğinde de en önemli faktörlerden birinin bilimsel araştırmalar ve sanayici diyaloğu olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Bakan Ergün bugün Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Turkmani ile de bir araya geldi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr