Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / RUSYA İLE VİZE GELECEK AYA KALABİLİR

RUSYA İLE VİZE GELECEK AYA KALABİLİR

RUSYA İLE VİZE GELECEK AYA KALABİLİR13.04.2010

Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet ile büyük bir ihtimalle gelecek ay yüksek düzeyli bir işbirliği anlaşması imzalayacaklarını söyledi 
         
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile büyük bir ihtimalle gelecek ay yüksek düzeyli bir işbirliği anlaşması imzalayacaklarını belirterek, "Burada da vizeleri büyük ihtimalle kaldıracağız" dedi.
Erdoğan, Saraybosna'da Boşnak Enstitüsünde konuşma yaptı ve soruları yanıtladı. Türkiye'nin "komşularla sıfır düşmanlık" anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Şu anda komşularla düşmanlık diye bir şeyimiz yok, Batı ile Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, hepsiyle... Güneyde Suriye ile savaş noktasına gelmiştik. Suriye ile aramızda artık duvarlar kalktı, vize kalktı" diye konuştu.
Erdoğan, yedi buçuk yılda Türkiye'nin karşılıklı olarak vizeyi kaldırdığı ülke sayısının 25'e ulaştığını söyledi. Rusya ile vizelerin kaldırılması için sürecin başladığını anımsatan Erdoğan, "Bu kimin aklına gelirdi? Yıllar yılı, Türkiye, Rusya ile vizeleri kaldırabilir mi? Sayın Medvedev de Putin de olumlu baktı. Büyük bir ihtimalle Mayıs ayında Sayın Medvedev ile yüksek düzeyli bir stratejik işbirliği anlaşması inşallah imzalıyoruz. Burada da vizeleri büyük ihtimalle kaldıracağız. Rusya ile Türkiye arasında inşallah vizesiz bir dönemi başlatacağız. Bu, karşılıklı güven. Yani bu Schengen ülkeleri arasında oluyor da Schengen ülkeleri dışında biz bunu niçin yapamayalım?" dedi.
Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr