Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TÜRKİYEDEN BATUMA ZİYARET

TÜRKİYEDEN BATUMA ZİYARET

TÜRKİYEDEN BATUMA ZİYARET06.04.2010

Devlet Bakanımız Sayın Hayati YAZICI başkanlığındaki ve Müsteşarımız Sayın Maksut METE ile AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Rıza Mehmet KORKMAZ’ın da yer aldığı Müsteşarlığımız heyeti ikili görüşmelerde bulunmak üzere 09.03.2010 tarihinde Batum’a gitmişlerdir.

Heyetimiz, Batum'dan Sarp Hudut Kapısı'na geçerek incelemelerde bulunmuştur. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Bakanımız, Sarp Hudut Kapısı'nda, modernizasyon yapıldıktan sonra büyük bir değişme olduğunu belirterek, ''Gürcü tarafı ile 'bu kapının yapımını müşterek şekle dönüştürüp tek gümrük, tek kapı, iki gümrük idaresi şeklinde çalışmayı sürdürebilir miyiz', bu ve diğer konuları görüşmek üzere Gürcistan'da idik. Konuştuk, müzakere ettik. İnşallah 25-26 Martta Ankara'ya gelecekler ve orada görüşüp bu konuları tartışacağız'' beyanatında bulunmuştur.

Sarp Sınır Kapısı'nın güzel olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, ''Ama coğrafi konum itibarı ile burada bir viraj sorunu var. Genellikle TIR sürücüleri o sorunu dile getiriyorlar. Onun ötesinde önemli bir sorun yok. Bir araç x-ray cihazı eksik. O da yakında burada konuşlandırılacak. Herhangi bir şüphe ve risk değerlendirilmesi halinde araçların x-ray cihazı ile çok kısa zamanda kontrol ve denetimi yapılacak. Bu kapı önemli'' diye konuştu. Sarp Sınır Kapısı'nın bir diğer özelliğinin de yaya geçişleri olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, şunları söyledi: ''Aşağı yukarı yaptığımız hesaba göre günde 2 bin kişi gidiyor, 2 bin kişi geliyor. Bu rakamlar ortalama, bazen artıyor, bazen azalıyor. Bu uygulama buraya özgü. Yöre halkı da bu uygulamadan memnun. Türkiye tarafını rahatsız eden bazı uygulamalar var. Özellikle, avcılar ve balıkçı tekneleri ile ilgili konularda bir takım uygulamalarda rahatsız edecek konular var. Arkadaşlarımızla konuştuk, inşallah bir çözüm üreteceğiz.''

Kaynak: Gümrük Müsteşarlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr