Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TAV, MAKEDONYADA THY İÇİN LOBİ YAPIYOR

TAV, MAKEDONYADA THY İÇİN LOBİ YAPIYOR

TAV, MAKEDONYADA THY İÇİN LOBİ YAPIYOR06.04.2010

Yerel basında yer alan haberlere göre TAV, THY'nin Makedon Havayolları'nı satın alması için ülkede lobi faaliyetine başladı 
        
Yerel Makedon basınında yer alan haberlere göre, Türk Havayolları (THY), Makedonya'nın yeni ulusal havayolu şirketi olabilir.
Yerel basından Utrinski Vesnik gazetesinde yer alan bir habere göre, şirketten ismi verilmeyen yetkililer, mart ayında ülkede iki havalimanının işletmesini alan TAV'ın, THY adına lobi yaptığını doğruladı. Habere göre yetkililer, yeni bir havayolu şirketi seçimi Makedonya'dan yurtdışına ve yurtiçine uygun fiyatlarla uçuş fırsatı verecek.
Haberin orijinal İngilizce metni için tıklayın
Utrinski Vesnik'in haberi için tıklayın
Makedonyalı makamların da THY'nin bu yönde bir girişimine sıcak bakacaklarının sinyallerini verdiler. Ülkenin sivil havacılık dairesi başkanı Zoran Krstevski, gazeteye verdiği demecinde "Öncelikle THY'nin başvuruda bulunması gerekiyor. Başvururlarsa, şirketin Avrupa standartlarına uygun olması durumunda kabul ederiz" dedi. Krstevski, böyle bir hamlenin diğer belli başlı havayolu şirketlerinin de ülkeye uçuşlar yapmaya teşvik edeceğini ifade etti.
Makedonya'nın milli havayolu şirketi Macedonian Airlines, geçen yıl yaşadığı mali sıkıntılar üzerine uçuşlarını durdurma kararı almıştı.
Ülkede halen, Üsküp ve güneybatıdaki turizm beldesi Ohrid Havalimanları'nın yenilenmesi için çalışmalar sürüyor. Türkiye'den TAV, 200 milyon dolar yatırımla iki havalimanını pistlerini uzatıp, daha büyük yolcu ve kargo terminalleri inşa etme taahhüdüyle 20 yıl işletme hakkını almıştı. Değişiklikler sonunda halen bir milyonun altında olan yıllık toplam yolcu sayısının, sadece Üsküp'te 5 milyonu aşacağı öngörülüyor.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr