Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALİCAN ULUSOY GENÇ İLETİŞİMCİLERLE

ALİCAN ULUSOY GENÇ İLETİŞİMCİLERLE

ALİCAN ULUSOY GENÇ İLETİŞİMCİLERLE06.04.2010

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy “İş Yaşamında Liderlik ve İletişim” konulu bir konferans verdi.

İş dünyasının genç liderlerinden, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine hitaben “İş Yaşamında Liderlik ve İletişim” konulu bir konferans verdi.
Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde genç iletişimcilerle bir araya geldi. Konuşmasında liderlik, dünya algısı, bilgili olmak, iyimserlik ve çevre gibi konulara değinen Alican Ulusoy, genç iletişimcilere kendilerini geliştirmeleri ve geleceklerini planlamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Gençlere liderlik ve iletişim konusundaki görüşlerini aktaran Alican Ulusoy, iş yaşamında başarılı olmanın sırlarını da anlattı.


Başarının anahtarının denge ve değişime uyum sağlamakta gizli olduğunu belirten genç işadamı başarısının sırrının geleneklere ve mevcut değerlere saygılı bir şekilde değişen dünyaya adapte olmak ve ileriyi görebilmek için geçmişi doğru okumak olarak açıkladı. Kendini geliştirmenin ve iyimserliğin önemine vurgu yapan Alican Ulusoy; “İnsanın hem geçmişten hem de bugünden öğreneceği çok şey vardır. Geçmişe kulaklarınızı tıkayıp salt geleceği kurgulamaya kalkışırsanız sağlam bir temel atamazsınız. Aynı şekilde geçmişin kırmızı çizgileri arasında sıkışıp kalır, değişimi reddederseniz yok olmaya mahkum olursunuz. İşte bu denge benim en önem verdiğim unsurlardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin soruları üzerine bazı açıklamalar yapan Alican Ulusoy, krizde kimseyi işten çıkarmadıklarını, buna ek olarak, yüzde 30 oranında istihdam artışı sağladıklarını söyledi. Holdingin ana faaliyet alanı olan lojistikte büyümenin yanı sıra çevre dostu yaklaşımlarına uygun olarak, atık yönetimi ve enerji alanlarında da yatırım yapmakta kararlı olduklarını ifade eden Alican Ulusoy, holding olarak ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek yatırımlara yönelmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr