Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS BİZİM DENİZDE BÜYÜYOR

ARKAS BİZİM DENİZDE BÜYÜYOR

ARKAS BİZİM DENİZDE BÜYÜYOR06.04.2010

12 ülkede 26 ofisi bulunan Arkas, Mare Nostrum (Bizim Deniz) olarak nitelendirdiği coğrafyada yurtdışı yapılanmasına devam ediyor.

1998 yılında Yunanistan’da kurduğu Arkas Hellas ile ilk yurtdışı ofisini açan Arkas, bugün Akdeniz ve Karadeniz’de (Yunanistan, İtalya, Monako, İspanya, Cezayir, Fas, Mısır, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan) 12 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada kendi ofislerinde faaliyet gösteriyor.


10 yılı aşkın süredir yatırımlarını Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat servisi veren bir armatör olmak hedefi doğrultusunda yönlendiren Arkas, “Bizim Deniz” diye nitelendirdiği coğrafyada güçlenmeye ve gelişmeye devam ediyor. Arkas’ın 1996 yılında kurduğu kendi
armatörlük şirketi Arkas Line, Akdeniz ve Karadeniz’de Arkas Deniz Ticaret Filosu’ndaki 27 Türk bayraklı gemisi ile düzenli hat seferleri yapıyor. Ayrıca EMES Feedering şirketi ile feedering hizmetleri veriyor.
 
20 ülkede 41 noktada servis

Bugün Akdeniz ve Karadeniz’de 12 ülkede 26 ofisi olan Arkas, ofisinin bulunmadığı bazı ülkelerde de Arkas Line’a hizmet veren yerel acenteler ile çalışıyor. Böylelikle Türkiye dahil toplam 20 ülkede 41 noktada servis veriyor. Arkas ofislerini yerel ortaklıklar kurarak veya bağımsız olarak açıyor ve acentelikler alıyor. Türkiye’de dünyanın önde gelen 8 armatörünün bazılarıyla ortaklık (MSC, Hapag-Lloyd, Yang Ming) bazılarıyla temsilcilik (Hanjin Shipping, Grimaldi Lines, Tarros International, ACL ve DAL) ilişkisi içinde bulunuyor. Yurtdışında Arkas Line, Hapag-Lloyd, Yang Ming, Hanjin Shipping, Grimaldi Lines, Tarros International ve DAL gibi Türkiye’de de temsil ettiği önemli armatörlerin yanında PIL (Pacific International Line) ve Hamburg Süd’un de temsilciliklerini yürütüyor.
 
 
 
Arkas, yurtdışı ofislerinde 645 kişiye istihdam sağlıyor. Arkas’ın yurtiçinde kurduğu armatörlük, acentelik, liman işletmeciliği ve lojistik gibi birbiriyle entegre hizmet sistemi, yurtdışındaki ofisleri için en büyük destek ve alt yapıyı oluşturuyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr