Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / UIC: DEMİRYOLUNDA ALTYAPI VE İŞLETİMİN GELECEĞİ

UIC: DEMİRYOLUNDA ALTYAPI VE İŞLETİMİN GELECEĞİ

UIC: DEMİRYOLUNDA ALTYAPI VE İŞLETİMİN GELECEĞİ31.03.2010

UIC üyelerine göre Avrupa’da demiryolu trafiği Kuzey-Güney’den Doğu-Batı ekseni yönünden değişecek.  Doğu - Batı ekseni yoğunluğu yüzde 8 büyüyecek ve multimodal işletim yapıları gelişecek. UIC üyeleri de bunlara göre gerekli adımları atacaklar... 


İntermodal demiryolu taşımacılığı trafiği büyüyen Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri 25 Mart’ta bugün Viyana’da demiryolu taşıma projesi "Intermodal değişme için altyapı kullanımı ve işletim modeli geliştirme parçası olarak" (DIOMIS) Uluslararası Demiryolları Birliği konulu bir konferans düzenledi.
İntermodal trafiği büyüyen Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri, sloganı ile toplanan ana taraflar belirli bölgelerde kombine taşımacılığın büyüme potansiyelini, tecrübelerini paylaşmak, fırsat ve risklerini tartışmak üzere toplandı.
Toplantı Avusturya Demiryolu Kargosu (RCA) CEO’su Friedrich Macher’in stratejik bölgelerin önemine değinen konuşmasıyla başladı. Macher, RCA’nın ana koridorlarda sektördeki ortaklarıyla uzun mesafeli, başarılı multimodal ortaklık yapma amacında olduğunu söyledi.
UIC çalışmasının anahtar bulgusundan bir segment olarak hinterlandındaki trafik konumlandırmada yakın gelecek için büyüme konusu idi. Çalışmada Kuzey-Güney trafiğinin Doğu-Batı ekseninde değişeceğini gösteriyor.
Doğu - Batı ekseninde bazı önemli koşullarının sağlanması karşılandığı takdirde yıllık yüzde 8 ortalama büyüme hızı beklediği öne sürüldü.

Bu bağlamda, sektör temsilcileri modal değişimin raylı sistem yönünde değişmesiyle oluşacak durum hakkında görüşlerini açıkladılar.
Bu bağlamda, sanayi temsilcileri somut iş durumlarında demiryoluna daha fazla kalıcı modal değişme sağlamak için gereken görüşlerini açıkladı.
Sınır ötesi daha uzun ve ağır trenlerde altyapı yatırımı ve iyileştirmeleri tahmini büyüme sağlamak için öncelikler olarak bahsedildi. Sigara terminalleri, hizmet güvenilirliği ve altyapı şarj için erişim (vagonlar ve birimleri) terminali geliştirme koordinasyon, ekipman durumu tren karşılamak için gereken yerler ele alındı.
Kaynak: LH

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr