Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / RAN LOJİSTİKTEN SAP YATIRIMI

RAN LOJİSTİKTEN SAP YATIRIMI

RAN LOJİSTİKTEN SAP YATIRIMI31.03.2010

Finansal yapısını güçlendirdiği halka arzın ardından, arzdan elde ettiği gelirin tamamını şirket içi yatırımlara ayıran Ran Lojistik Hizmetleri A. Ş., maliyetlerini düşürmek ve verimliliğini arttırarak rekabette fark yaratmak için SAP yatırım kararı aldı. ARETE’nin danışmanlığında yürütülen SAP projesi, Mayıs 2010’da kullanıma alınacak...

Entegre lojistik hizmeti veren ve sektörünün büyüyen şirketlerinden olan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş., global krize rağmen  yatırımlarını sürdürüyor. Finansal yapısını güçlendirdiği halka arzın ardından, arzdan elde ettiği gelirin tamamını şirket içi yatırımlara ayıran Ran Lojistik Hizmetleri A. Ş., maliyetlerini düşürmek ve verimliliğini arttırarak rekabette fark yaratmak için SAP yatırım kararı aldı. Ran Lojistik, ARETE’nin danışmanlığında yürütülen SAP projesi kapsamında, işletmenin tüm süreç ve fonksiyonlarını tek bir sistem altında birleştirmeyi hedefliyor...

Ran Lojistik SAP Projesiyle Mali Muhasebe (FI),  Masraf Yerleri Muhasebesi (CO-CCA), Kar Merkezleri Muhasebesi ve Karlılık Analizi (CO-PCA, CO-PA), Duran Varlıklar (AA),  Malzeme Yönetimi (MM), Satış ve Dağıtım (SD),  Bakım-Onarım (PM), İnsan Kaynakları (HR-PA), Depo Yönetimi (WM), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Modüllerinin kullanımı hedeflenmektedir. Kasım ayında başlayan projenin Mayıs 2010’da canlı kullanıma alınması planlanıyor.

Doğru kara alma sürecini hızlandıracak
Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş. Lojistik Operasyon Grubu  Başkanı Hakan Kavruk,  rekabetin her geçen gün arttığı iş dünyasında hızlı ve ekonomik hareket edebilen şirketlerin rekabette bir adım önde olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özellikle kriz dönemlerinde hızlı ve sağlıklı karar alma becerisi, işletmelerin varlıklarını yara almadan sürdürebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bunu sağlamak için de ihtiyaç duyulan tüm verilere çok hızlı ulaşmak gerekiyor. Standart yazılımlar ile ne yazık ki bu hıza sahip olamadık. Bu noktada da bizim için çözüm, SAP yazılımları oldu. Ran Lojistik olarak tüm fonksiyonlarımızın, süreçlerimizin ve kaynaklarımızın entegre bir şekilde planlanması ve kontrol edilmesi gerektiğine karar verdik. Bu sayede oluşan entegre yapıyla, firma olarak ortak bir dil yaratılacak, tek bilgi kaynağı kullanılacak, farklı birimlerin fonksiyon ve süreçleri izlenebilecek. Bir başka deyişle bilgi şeffaflığı ile karar vermekle sorumlu kişiler, doğru bilgiye düzgün raporlamalarla en hızlı şekilde ulaşacak ve sağlıklı kararlar alabilecekler” dedi.
Hakan Kavruk, SAP ECC ve SAP Business Suite uygulamaları ile yönetimce belirlenen hedeflerin ve stratejilerin günlük operasyonlara da entegre edilmesinin önemli bir verimlilik artışı sağlayacağını söyleyerek, “Her bir çalışan şirkete nasıl katkıda bulunacağını bilecek ve bunu günlük iş akışında uygulayabilecektir” dedi.

Maliyeti düşürüp performansı arttıracak
ARETE Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Şahin ise SAP çözümlerinin, işletmelere kısıtlı bütçe ve kaynaklarını en etkili biçimde kullanmaları için gerekli bilgi ve iş disiplini sağladığını belirterek “SAP ECC çözümleri kullanılarak küçük, orta ya da küresel ölçekteki işletmeler,  maliyetlerini azaltabilir, performanslarını arttırabilir ve değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnekliği kazanabilirler. Küresel rekabette geri kalmadan büyüme ve verimliliği en üst seviyeye taşınmasının anahtarlarından biri olan SAP ECC uygulamaları farklı ölçekteki her işletmeye özgü çözümler sunmaktadır. SAP ECC uygulamaları 25'ten fazla sektörde işletmelerin birbirinden farklı taleplerini karşılayarak yarattığı katma değer ile iş yazılımı alanında dünya lideri olarak pazar payını arttırmaya devam etmektedir.” dedi.

İşletmelerin iş süreçlerini hızlandıran ve büyümelerini destekleyen ürünler sunan SAP programı bugün, 120'den fazla ülkede 76.000'den fazla işletme, 12 milyondan fazla son kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr