Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SERTRANSA PRESTİJLİ ÜYELİK

SERTRANSA PRESTİJLİ ÜYELİK

SERTRANSA PRESTİJLİ ÜYELİK31.03.2010

21 yıldır sektör ihtiyaçlarına en uygun ve etkin lojistik çözümler üreten Sertrans, hizmetlerini System Alliance Europe üyesi olarak sunacak.

SERTRANS LOJİSTİK kara, hava, deniz, demiryolu taşımacılığı ve gümrükleme hizmetlerine ek olarak tedarik zinciri yönetiminden depo-stok yönetimine, nakliye yönetiminden danışmanlık hizmetlerine kadar birçok hizmeti 21 yıldır başarıyla sunuyor.Sertrans bu hizmetleri, tamamı Avrupa standartlarına uygun 220 araç, 200 bin metrekare alan üzerine kurulu 30 bin metrekareyi aşan kapalı depo ve antrepo alanından oluşan güçlü altyapısı ile gerçekleştiriyor. Sertrans Lojistik; güçlü altyapı sistemi ve kaliteli, müşteri odaklı hizmet anlayışı ile Türkiye’de yine bir ilke imza atarak Hellman, Heppner gibi Dünya devlerinin dahil olduğu en büyük Lojistik Network’ü SYSTEM ALLIANCE EUROPE’a üye olarak seçildi!!!
25 Mart / Perşembe günü Radisson Sas Otelinde gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı ve UND(Uluslararası Nakliyatçılar Derneği) Başkan Yardımcısı Hakan Keleş, Sertrans Genel Müdürü Nilgün Keleş ve System Alliance Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucularından  François Decaudin System Alliance Eruope hakkında bilgi verirken Sertrans’ın 2009’da gerçekleştirdikleri ve 2010 hedeflerinden de bahsedildi.
 
2009’da Kaybettiğimiz %14’ü , 2010’da Yakalayacağız!!!:
İçinde olunan ekonomik krizi göz önünde bulundurarak 2009 yılında uluslararası taşımada büyüme hedefi koymayan Sertrans, 2008 yılı rakamsal ve kar hedeflerini yani 45 milyon € yu aynen tekrar etmeyi hedeflemişti.Krizin ön görülenden çok daha büyük olması sebebi ile gerek ciro ve gerekse kar anlamında  hedeflerini tutturamadıklarını ve ciro bazında yaklaşık %14 geride kaldıklarını dile getiren Sertrans Genel Müdürü Nilgün Keleş, bu arada demiryolu taşımacılığı ve lojistik faaliyetlerinin öngörülenden daha başarılı bir sene yaparak hedeflerin üzerine çıktığını iletti.
Nilgün Keleş; “2010 için hedefimiz uluslararası nakliyede kaybettiğimiz %14 ü geri alıp üzerine % 12 lik bir büyüme yakalamak. 2010 yılının halen kriz yılı olduğunu ve düzelmenin çok hızlı olmayacağını göz önüne alır isek çok ciddi bir hedef koymuş durumdayız. Ancak alt yapımıza ve 2009 da yaptıklarımıza bakarak başaracağımıza olan inancımız tam .Beklediğimizden iyi bir başlangıç yaptığımızı da göz önüne alırsak son derece pozitiviz.” Yönünde konuşmasına devam etti.

SYSTEM ALLIANCE EUROPE; “9 YILDIZ” Kalitesinde Lojistik :
Orta büyüklükteki “Ülkesinin İyisi” kuruluşlara Avrupa Çapında bir network sağlamak amacı ile  2005 yılında kurulan, 24 Avrupa ülkesinde  48 ortak kuruluş ile yaklaşık 40.000 kişiden oluşan, kaliteyi taahhüt eden ve kalitesi uluslararası denetime tabi olan bir sistem olan “System Alliance Eruope” ilk Türk Lojstik firması olatak SERTRANS LOJİSTİĞİ seçti.
System Alliance Europe, Avrupa’da lider konumda bir grupaj network’tür. Partnerleri Avrupa grupaj nakliyesinde yetkin ve dinamik faaliyet gösteren orta ölçekli, özel ve aile şirketlerinden oluşmaktadır. Standartlaştırılmış prosedürler,  koordineli ve etkin iletişim ve bilgi teknolojisi kullanarak bütün Avrupa’da üst düzey ürün grubu ile kaliteli hizmet sunmaktadır. System Alliance Europe üyeliği için; kendi ülkesinde lider konumda olmak, güçlü IT Network’üne sahip, müşteri odaklı, güvenilir ve yenilikçi olmak ve şirketi belli bir süre satmama taahhüdleri gibi özelliklere sahip olunması gerekmektedir. Müşteri Odaklı, Güvenilir, Şeffaf, Esnek, Dijital, Bölgesel,Yenilikçi, Benzersiz,Avrupalı gibi 9 YILDIZ KALİTESİNDE LOJİSTİK prensibini benimseyerek müşterilerine daima en üst kalitede hizmeti taahhüt eden üyelerden oluşmaktadır.
System Alliance Europe birlikteliği ile Sertrans’ın ittifaka katılmasının oldukça önemli bir adım olduğunu belirten Nilgün Keleş, Dünya uluslar arası nakliyat sektörünün yükselen yıldızı Sertrans’ın, sahip olduğu vizyonu, deneyimi ve hizmet kalitesiyle küresel pazarda daha etkin olmayı hedeflediklerini belirtti.
System Alliance Europe ile Dünya’nın Heryerine Ulaşabilirsiniz!!!
System Alliance Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucularından ve aynı zamanda Heppner Grubu Uluslar arası Genel Müdürü François Decaudin; “Sistem açık bir sistem olduğu için her ülkede birden fazla üye alınabilir.Sertrans Lojistiğe 1 sene önce katılım teklifini biz götürdük.Bir senelik inceleme süreci sonunda networkümüze üye olarak kabul edildiler.Bu süreç içerisinde Türkiye’den başka bir aday daha başvurdu. Ancak gereksinimlerinin eksik olması sebebi ile kabul edilmedi. Başka firmalar çıkarsa değerlendirmeye alabiliriz. Ancak network’ümüze dahil olması ile gurur duyduğumuz tek Türk firması şu an için Sertrans Lojistik’tir” şeklinde soruları cevaplandırdı.
Avrupa’da da bir çok firmadan başvurunun geldiğini ancak sistem gereksinimlerini gördükten sonra şirketlerin yeterli alt yapıya sahip olmamalarından dolayı %90’ının networke dahil olmaktan kendiliğinden vazgeçtiğini dile getiren Decaudin,üye olduktan sonra devamlılığı sağlamak amacı ile şirketlerin kendini geliştirmeye devam etmek zorunda olduğunu da dile getirdi.System Alliance Europe 2008 rakamlarına göre 11.8 milyon yükün taşındığı, 10.8 milyon ton tonaj, 10,5 milyar Euro ciro ve 49940 kişiden oluşan personelin olduğunun da bilgisi verildi.
Üye olmak için belirli bir süre içerisinde;
100 veya COMFOR 96 (EDI) özel kullanımı; Kargo manifestosu, boşaltma raporu ve durum raporunun elektronik uygulaması ; Yük bazında izleme ve takip ;Beher pakette barkot ;Partnerlerin erişebileceği optik arşiv ;Internet üzerinden erişilen Teslim Belgesi
koşullarını sağlıyor olmanın gerekliliğinden de bahsedildi.
System Alliance Europe’a Üye Olan Bazı Firmalar;
Hellmann Worldwide Logiistics, Heppner, Rangel, Wım Bosman, Cretschmar Cargo, Davşies Turner, Diehl Spedition, Gebrüder Weiss, Maenhout, Lamprecht Transport, Ital Sempione, RH, Rhenus Logistiics, TransFargo, Sıfte Berti, Streck Transport, Honald, Varoya Oy, Zufall, Roben

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr