Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / SGSNİN ELEKTRONİK GÜMRÜK TRANSİT VE TEMİNAT HİZMETİ TRANSNET TÜRKİYEDE KULLANILMAYA BAŞLANDI

SGSNİN ELEKTRONİK GÜMRÜK TRANSİT VE TEMİNAT HİZMETİ TRANSNET TÜRKİYEDE KULLANILMAYA BAŞLANDI

SGSNİN ELEKTRONİK GÜMRÜK TRANSİT VE TEMİNAT HİZMETİ TRANSNET TÜRKİYEDE KULLANILMAYA BAŞLANDI30.03.2010
Türkiye’de “RoderNet” markası adı altında verilen hizmet, Gümrük Müsteşarlığı ve Roder işbirliğiyle hayata geçirildi Gözetim, denetim, analiz, test, ürün ve sistem belgelendirme hizmetleri konusunda dünya lideri olan SGS’nin geliştirmiş olduğu transit ve teminat hizmeti
 
“TransitNet”, “RoderNet” markası adı altında Türkiye’ye ithal taşımalarda geçerli hale geldi. SGS-RODER işbirliğiyle işletilen ve “RoderNet” markası ile sunulan hizmet, Türkiye’deki ilk ve tek elektronik gümrük transit sistemi.
 
Gümrük Müsteşarlığı, RODER ve SGS arasında 2009 tarihinde imzalanan protokolün ve kapsamlı bir test programının sonucunda “RoderNet”, artık Türkiye Gümrük Bölgesi’nde kullanılmaya başlandı.
 
Türkiye’den AB’ye yapılan ihraç taşımalar için 2006 yılından beri kullanılmakta olan hizmet, şimdi Türkiye’ye ithal taşımalarda da geçerli hale geldi. RoderNet hizmetiyle 100.000 Euro’ya kadar tasarruf yapmak mümkün Türkiye’deki ilk ve tek elektronik gümrük transit sistemi “RoderNet” hizmetiyle önemli oranda tasarruf yapılabileceğini belirten SGS TransitNet Müdürü Hakim Yıldızdoğan “Roder’in yaptığı hesaplamalara göre firmadaki araç sayısına ve operasyon/sefer sayısına bağlı olarak senede 100.000 EURO’ya kadar tasarruf sağlamak mümkün. “RoderNet” hizmetleri ayrıca eşyanın serbest dolaşımda olmadığı ve bir teminata gereksinim duyulan operasyonlarda da kullanılabiliyor. Sistem, firmalara ait transit beyannamelerin pek çok ülke gümrük sisteminden daha ekonomik, hızlı ve güvenli olarak geçmesine olanak sağlıyor” dedi.
İthal ve ihraç taşımalarda bu hizmeti almak isteyen firmalar, RODER’e kayıt olduktan sonra web tabanlı programdan ücretsiz giriş yaparak ve herhangi bir teminat vermeksizin faydalanabiliyorlar.
 
RoderNet aşağıda yer alan taşıma türleri için geçerli;
- Pendik, Ambarlı, Çeşme ve Mersin’den Trieste’ye sefer yapan Ro-Ro güzergahı üzerinden AB ülkelerine ihraç taşımalar
- Kapıkule, Hamzabeyli sınır kapılarından Bulgar-Romen-Macar güzergahını takip ederek AB ülkelerine ihraç taşımalar
- Ülkemizin tüm sınır kapılarından (örneğin, Pendik, Ambarlı, Çeşme, Mersin, Kapıkule) ve tüm iç gümrüklere yapılacak taşımalar.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr