Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI KÜRESEL MALİ KRİZLE YAKINDAN İLGİLİ

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI KÜRESEL MALİ KRİZLE YAKINDAN İLGİLİ

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI KÜRESEL MALİ KRİZLE YAKINDAN İLGİLİ24.03.2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, denizcilik sektörünün sorunlarının küresel mali krizle yakından ilgili olduğuna işaret ederek bunun sonuçlarının son bir yıldır en belirgin şekilde yaşandığını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinesinde Deniz Ticaret Odaları Konseyi toplantısı TOBB Merkez Bina’da yapıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sektörün sorunlarını tartışacaklarını, çözüm önerilerini dinleyeceklerini söyledi. Yıldırım, toplantıda denizcilik sektörüyle ilgili bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve gündemdeki konuları ele alacaklarını belirterek, kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Denizcilik sektörünün sorunlarının küresel mali krizle yakından ilgili olduğuna işaret eden Yıldırım, bunun sonuçlarının son bir yıldır en belirgin şekilde yaşandığını kaydetti.

Yıldırım, bu sorunların aşılması yönünde çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ÖTV'siz yakıt sağlanması, liman masraflarının azaltılması, deniz turizminin yasal alt yapısının tamamlanması gibi pek çok önemli kararların, bu katılımcı yönetim anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıktığını ve sektörün hızlı gelişmesini sağladığını kaydetti.
Kaynak: UBAK

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr