Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TNT EKSPRESTEN SABİHA GÖKÇENE LOJİSTİK MERKEZİ

TNT EKSPRESTEN SABİHA GÖKÇENE LOJİSTİK MERKEZİ

TNT EKSPRESTEN SABİHA GÖKÇENE LOJİSTİK MERKEZİ23.03.2010

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yaklaşık 4 bin metre kare alanda bir lojistik merkezi oluşturulacak 
        
TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, bütün önemli operasyonlarını Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçireceklerini belirterek, burada 8 milyon euro yatırımla yaklaşık 4 bin metre kare alanda bir lojistik merkezi oluşturacaklarını söyledi.
TNT'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapacağı yatırıma ilişkin imza töreni Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi. Yatırıma ilişkin protokol, Turgut Yıldız ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş (İSG) Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday tarafından imzalandı.
Toplantıda konuşan Turgut Yıldız, Türkiye'deki bütün önemli operasyonlarını Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçirdiklerini belirterek, mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak olan Sabiha Gökçen Havalimanı operasyon merkezinin TNT'nin dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 8 milyon euroluk yatırım yaparak açacakları lojistik merkezinin yaklaşık 4 bin metre kare alanda hizmet vereceğini dile getiren Yıldız, TNT Ekspres'in Belçika'nın Liege kentinde bulunan ana merkezinden Türkiye'ye gelen ve Türkiye'den buraya giden TNT uçaklarının Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan inip kalkacağını anlattı.
Yeni operasyon merkeziyle 107 kişiye iş imkanı
Yeni operasyon merkezinde yıl sonuna kadar 107 kişiye iş imkanının sağlanacağını anlatan Yıldız, Güneşli'deki birimlerinde de 200 kişinin hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.
Yıldız, havayoluyla gelen gönderiler ve Avrupa karayolu hizmet ağı dahilindeki TIR'lardaki gönderilerin burada bulunan operasyon merkezinde işlem göreceğini ifade ederek, yeni operasyon merkezlerinin, Atatürk Havalimanında yaşanan yoğunluk ve artan trafiğin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hem müşterilere hem de TNT'ye hız kazandıracağını belirtti.
Yıldız, artan gönderi kapasitesini karşılamak için şubat ayı itibariyle uçak seferlerinde 14 ton daha yüksek kapasiteli Boeing 757 uçaklarını kullanmaya başladıklarını belirterek, uçaklarının Sabiha Gökçen'deki lojistik merkezlerinden Atatürk Havalimanı'na göre 20 dakika daha geç olarak saat 22.15'te kalkacağını, bunun da gönderilerini yetiştirmek isteyen müşterilerine ilave zaman kazandıracağını bildirdi.
Turgut Yıldız, operasyon merkezinin Anadolu Yakasına geçmesinin, müşterilerinin gönderilerini yaklaşık 1 saat daha geç teslim almalarına olanak sağlayacağını vurguladı.
Krizde yeni pazarlar önem kazandı
Yıldız, ekonomik krizle birlikte yeni pazarların önem kazanmaya başladığını vurgulayarak, özellikle Uzak Doğu ülkelerine yapılan gönderilerin 2. çeyrekle birlikte artış gösterdiğini, Çin'in yüzde 40, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gönderilerinin yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdiğini söyledi.
Büyüyen iş hacmini karşılamak için yeni yatırımlara ihtiyaç duyduklarını, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yeni operasyon merkezi ve yeni hizmete giren uçakların genişleyen kapasitesiyle, artan gönderi trafiğini rahatlatacaklarını ifade etti.
Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr