Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL, KLİNİK DENEY MERKEZİ SAYISINI ARTIRDI

DHL, KLİNİK DENEY MERKEZİ SAYISINI ARTIRDI

DHL, KLİNİK DENEY MERKEZİ SAYISINI ARTIRDI23.03.2010DHL’in Klinik Deneyler hizmeti depo sayısını ikiye katladı. Küresel merkezlerin sayısı 8’den 16’ya çıktı. ABD, Hindistan ve Çin dahil olmak üzere daha fazla sayıda ülke uluslararası yaşam bilimleri tedarik zincirlerine entegre oldu.
 
 
Hindistan, Çin, Panama, Kanada, ABD, Şili, Arjantin ve Lübnan’ı içerecek şekilde küresel depolarının sayısını iki kat artırarak 8’den 16’ya çıkartan DHL, önde gelen küresel Klinik Deneyler Lojistik hizmet sağlayıcısı konumunu güçlendirmiş oldu. DHL artık Klinik Deney Lojistik (CTL) hizmetini dünya çapında 64 ülkede sunuyor. DHL uzmanlığının böyle genişlemesi bu dünyanın önde gelen lojistik hizmet sağlayıcısının  dünyanın her yerinden daha fazla sayıda önemli araştırma merkezine hizmet verebileceği anlamına gelirken gelişmekte olan pazarların küresel tedarik zincirlerine entegre olmasını ve kanser, kalp hastalıkları, Parkinson hastalığı ile romatizma gibi ciddi hastalıklara karşı savaşta müşterilerin verdiği küresel araştırma çabalarının güçlenmesini sağlayacak.
DHL Tedarik Zinciri’nde Klinik Deneyler Lojistik Müdürü olan Chris Tierney konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Klinik araştırma giderek daha fazla küresel hale gelirken klinik deneylerin lojistiğiyle ilgili talepler de küreselleşiyor. Son dört yıl boyunca bu zorlu talebin üstesinden depo ağımızı iki katına çıkartarak gelirken belirli standartları sağladık, süreçler, kapasite, beceri ve fiyatlandırmadaki kalite tutarlılığımızdan ödün vermedik. Yeni ve çığır açıcı tedavilerin daha hızlı geliştirilebilmesini sağlayabilmek için klinik deneylerin bir üst seviyede küreselleşebilmesinde anahtar bir rol oynayacağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.  
Küresel bir klinik çalışma için bir tedarik stratejisi geliştirirken, DHL müşterilerin tedarik gereksinimlerini müşterilerin mevcut ekonomik koşullarda özellikle dikkate almak zorunda oldukları bütçe kısıtlamalarını gözeterek müşterileri için dengeli çözümler üretir.  DHL tarafından geliştirilen CTL çözümlerinin getirdiği önemli yararlar arasında bulunan depo rasyonalizasyonu, vergi etkinliği ile özel proje yönetimi sayesinde müşterilerin klinik yatırımlardan elde ettikleri gelir artabilir. Klinik deney depolarının sayısını iki katına çıkartarak DHL ilaç ve aşı sektöründe “mega deney” olarak adlandırılanları dahil olmak üzere küresel klinik araştırma projelerine sağlayabileceği destek kapasitesini yükseltmiştir. Müşterilerin dağıtım ağlarının sayıca daha az tedarik noktalarına indirgenerek geniş bir coğrafyada artan sayıda son dağıtım noktasına teslimatların sağlanabilmesi müşterilerin tedarik zincirlerine değer katılması anlamına gelmektedir.
Bütün klinik deneme depoları küresel sanayi kalite standartlarına uygun biçimde faaliyet göstermektedir. İleride talep artmayı sürdürürse Orta Doğu çok pazarlı dağıtım merkezi gibi yeni depolar sisteme eklenebilecektir.
Klinik araştırma kurumlarının yanında büyük ve orta boy ilaç ve biyoteknoloji firmaları DHL’in sağlık sektörü müşterileri arasında yer almaktadır. Gelen kargonun ulaşım lojistiğinden depolanmasına, gümrük komisyonculuğundan ağ tasarıma, en başından en son ana kadar müşteriler DHL’in şirket birimlerinin küresel bir klinik deney tedarik zincirinin yönetilmesinde gerekli hizmetleri sağlayabilmesinden faydalanabiliyorlar. DHL’in Klinik Deneyler takımı, ithalat hukuku ile yönetmelik bilgileri ve yerel uzmanlıklarını DHL’in küresel faaliyetleriyle ve rakipsiz ulaşım altyapısıyla birleştirerek sağlık sektöründeki her müşterinin gereksinimi için özel tasarlanmış bir tedarik zinciri oluşturabilmektedir.
Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr