Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TEMSA GLOBALDEN DATACOLD

TEMSA GLOBALDEN DATACOLD

TEMSA GLOBALDEN DATACOLD17.03.2010

Sıcaklık kayıt ve takip cihazı DataCold'un soğuk zinciri her an takip ederek soğuk zincirin bozulma risklerini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Carrier Transicold ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü üstlenerek soğutmalı taşımacılık alanında hizmet veren Temsa Global şimdi de DataCold ile soğuk zincirin bozulmaması için ünitenin sıcaklık dağılımını kontrol altında tutacak. Sıcaklık kayıt ve takip cihazı DataCold yol boyunca kasanın iç sıcaklığını kayıt alıp raporlayarak ürünlerin hangi sıcaklıkta taşındığını tespit edip soğuk zincirin bozulma risklerini ortadan kaldıracak.
Tüm soğutmalı kasalar için 2 farklı modelde satışa sunulan DataCold araç ısısına uzaktan uydu bağlantısı ve kablosuz bağlantı ile ulaşım gibi kolaylıklar sunacak. 560 Euro’dan başlayan fiyatlarla satın alınabilinecek olan DataCold ürünleri Frigorifik taşıma yapan tüm lojistik şirketleri, gıda üreticileri ve taşeronların takip sistemleri için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.
2 yıl Carrier Transicold ve Temsa Global garantisi altında satın alınan DataCold, her marka soğutucuya uygulanabilme özelliği ile kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayan profesyonel bir çözüm ortağı olma hedefiyle yola çıktı.
 
Ürünün çıkışından varışına kadar her an kayıt altında
DataCold, çalışma sistemi ile taşınan ürünün sadece teslimat sırasındaki sıcaklığını değil, tüm yolculuk boyunca oluşan sıcaklık ve olayları kontrol etme şansı sunuyor. DataCold sayesinde teslimatı alan kişi ürünün gelişi sırasındaki her anı kontrol etme şansını yakalarken sağlıklı teslim de gerçekleşmiş oluyor.
DataCold; kasa içine belirli noktalara yerleştirilen sensörler ile kasa içi sıcaklığı okuyarak, hafızaya kaydetme özelliğine de sahip. DataCold, soğutucu ünite ister çalıştırılsın ister çalıştırılmasın her zaman kayıt almakta. Bu kaydın temel görevi kasa içi sıcaklığı kaydetmek olsa da ilave opsiyonlarla birlikte taşıma sırasında önem taşıyan diğer tüm bilgileri de hafızasında saklıyor. Teslimatı yapan kişi varacağı noktaya geldiğinde yükü indirmeden önce DataCold’un print tuşuna basarak aracın yükleme yaptığı tarih ve saatten itibaren, kasa içi sıcaklık, ünitenin sürekli çalışıp çalışmadığı, ünite kapılarının açılıp açılmadığı, açıldı ise ne kadar süre ile açık kaldığı ve defrost bilgisi gibi verileri raporlayabiliyor.

Kaynak: Lojiport