Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TANRIVERDİ: CPI İLE SEKTÖRÜN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

TANRIVERDİ: CPI İLE SEKTÖRÜN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

TANRIVERDİ: CPI İLE SEKTÖRÜN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ16.03.2010

İTKİB, Türkiye'de ilk kez dünya markalarının da katılacağı uluslararası niteliğe sahip Collection Premiere İstanbul'u (CPI) düzenleyecek 
        
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dünya modasını Collection Premiere İstanbul (CPI) ile İstanbul'a taşıyıp, sektörün tarihini değiştireceklerini bildirdi.
Moda ve hazır giyim alanında dünyanın en büyük fuar organizasyon şirketi olan Alman IGEDO Company ile stratejik işbirliğine giden İTKİB, Türkiye'de ilk kez dünya markalarının da katılacağı uluslararası niteliğe sahip Collection Premiere İstanbul'u (CPI) düzenleyecek.
IGEDO Company ile varılan anlaşmanın imza töreninde Tanrıverdi, IFW ile başlayan Türkiye'yi dünya moda endüstri ligine taşıma sürecinde zincirin ikinci halkasını hayata geçirdiklerini söyledi. Türk hazır giyim sektörünün global dünya ile bütünleşmesinde CPI'ın mihenk taşı görevini üstleneceğini vurgulayan Tanrıverdi, yapılacak organizasyonun sektörün sıçrama tahtası olacağını bildirdi.
IFW'ye paralel olarak yerli ve global pek çok seçkin markayı CPI'da buluşturacaklarını belirten Tanrıverdi, ''Avrupa'da rekabet içinde olduğumuz pek çok firma ile CPI çatısı altında birlikte olacağız. İTKİB, IFW'nin ardından Türk hazır giyim sektörünün tarihine damgasını vuracak bir projeyi daha yaşama geçiriyor. Hedefimiz İstanbul'u dünya moda liginde ilk 5'in içine sokmak'' dedi.
"Dünya modasını CPI ile İstanbul'a taşıyacağız"
CPI'da İTKİB'in etkinliğin organizasyonu, ziyaretçi pazarlaması ve milli firmaların katılımından sorumlu olacağını ifade eden Tanrıverdi, şöyle devam etti:
''IGEDO Company ise uluslararası satış ve iletişimin bir kısmı ile ilgilenecek, danışmanlık kapasitesi ile İTKİB'i destekleyecek. Elindeki datalarla ve tecrübesiyle fuarın yurt dışı pazarlamasında etkin olacak. CPI fuarının düzenleneceği alanı gelecek bir kaç hafta içinde açıklayacağız. CPI'yı, İstanbul Fashion Week'i düzenlediğimiz tarihlere yakın bir zaman diliminde gerçekleştireceğiz.
CPI çok yakın zamanda bölgenin en önemli fuarı haline gelecek. Çünkü çok iyi tanımlanmış uluslararası bir yolu takip ediyoruz. Şimdiye kadar Düsseldorf ve Moskova'da son derece başarılı moda fuarları düzenleyen IGEDO ile stratejik işbirliğine giderek, yüksek düzeyde rekabetçi ve güvenilir iş ortağı kazanmış olduk.''
Hikmet Tanrıverdi, son 20 yılda Türkiye'nin Avrupa moda endüstrisinde lider üretici güç haline dönüştüğüne dikkatİ çekerek, ''Başta Avrupa olmak üzere ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerin tamamı düne kadar Türkiye'yi salt üretici olarak konumlandırdılar. Bugün Türkiye bir başka süreci yaşıyor. Moda üretiyor, uluslar arası üne sahip tasarımcılarıyla dünyanın yeni çizgisini belirliyor. CPI, tüm bu birikimin uluslar arası markalarla bütünleştiği, dünya moda endüstrisinin yeni arenası olacak. Dünya modasını CPI ile İstanbul'a taşıyıp, sektörün tarihini değiştireceğiz'' dedi.
IGEDO Company Moda İcra Direktörü Mirjam Dietz ise CPI'a Avrupa'nın ve dünyanın en büyük markalarını getireceklerini söyledi.
CPI projesini daha önce CPM'deki birçok katılımcı firma ile görüştüklerini anlatan Dietz, ''Son birkaç yıldır da bu projeyi İstanbul'a taşımak için görüşmeler sürdürüyorduk. Bugün hayata geçiriyoruz.  Pazar ve proje oldukça heyecan verici. İTKİB yönetimi ile son derece güzel ve güçlü bir iletişim kurduk. Uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz ile CPI'ın başarısına büyük katkıda bulunacağız. İTKİB ile işbirliği yaptığımız için son derece mutluyuz'' dedi.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr