Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / CEZAYİRLE KEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

CEZAYİRLE KEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

CEZAYİRLE KEK PROTOKOLÜ İMZALANDI16.03.2010

Türkiye ile Cezayir arasında Karma Ekonomik Komisyon (KEK) protokolü imzalandı.

Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Toplantısında, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon (KEK) protokolünün imzalandığı bildirildi.
Devlet Bakanlığından verilen bilgiye göre, Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında, mevcut ticari ve ekonomik ilişkiler gözden geçirilerek, ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik alınabilecek önlemlerle, enerji, madencilik, tarım, sanayi, ulaştırma, standardizasyon, sağlık, müteahhitlik ve müşavirlik hizmetleri konularında işbirliği imkanları görüşüldü.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın başkanlık ettiği Türk heyeti ile Enerji ve Madencilik Bakanı Chakib Khelil'in başkanlık ettiği Cezayir heyeti arasındaki görüşmeler tamamlanarak, iki ülke heyet başkanları tarafından Karma Ekonomik Komisyon (KEK) protokolü imzalandı.
Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması, Tarım Alanında İşbirliği ile iki ülke standardizasyon kuruluşları Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Cezayir Standardizasyon Enstitüsü (IANOR) arasında Teknik İşbirliği Mutabakat Zabıtlarının imzalanması amacıyla nihai görüşmelerin gerçekleştirildiği bildirildi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr