Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / YHTNİN BİRİNCİ YAŞI KUTLANDI

YHTNİN BİRİNCİ YAŞI KUTLANDI

YHTNİN BİRİNCİ YAŞI KUTLANDI16.03.2010Karaman: "Gece-gündüz çalışarak Yüksek Hızlı Treni Türkiye’ye emanet eden Demiryolculara çok teşekkür ediyorum"
 
Ankara – İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin Ankara-Eskişehir kesiminin hizmete verilişinin birinci yılına girdiği 13 Mart 2010 tarihinde Ankara Gar’da YHT fotoğraflarının sergilendiği yaş günü kutlaması yapıldı.
Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yıl dönümü için geniş kapsamlı kutlamalar planladıklarını ancak geçen hafta Elazığ'da meydana gelen deprem dolayısıyla kutlama törenlerini sınırlı yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Karaman, Demiryollarının Atatürk'ün emriyle canlandırıldığını ancak daha sonra ihmal edildiğini, Türk halkının 60 yıl adeta yaşamlarından sökülüp atılan Demiryollarını tekrar bağrına basarak 153. yıllık köklü Kuruluşa sahip çıktığını ifade eden Karaman, 2003 yılından itibaren çalışmaları yeniden hızlandırdıklarını ve geçen yıl da yüksek hızlı treni hizmete sunduklarını kaydetti.
Demiryollarının sadece bir ulaşım aracı değil,  yaşam alanlarımızı değiştiren, derin izler bırakan adeta bu alanlarda devrim yaratan bir sistem olduğunu belirten Karaman, “Bugün bizler de Yüksek Hızlı Tren teknolojisi ile bu devrimi yaşıyoruz. Ulaşım alışkanlıklarımız değişiyor, tren algımız değişiyor, zaman algımız değişiyor, seyahate bakışımız değişiyor. Kısaca ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımız değişiyor. Bugün Ankara’dan Kütahya’ya, Bursa’ya İstanbul’a kadar geniş bir coğrafyada değişim hissedilmektedir. Yapımı devam eden, planlanan yüksek hızlı tren projeleri dikkate alındığında, ülkemiz nüfusunun büyük bir bölümü önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yüksek Hızlı Trenin etkilerini derinden hissedecektir” dedi.
Sözlerinin sonunda demiryollarına verdikleri destekleri nedeniyle Sayın Başbakana, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve diğer bakanlara, milletvekillerine, Hazine ve DPT Müsteşarları ile basın mensuplarına teşekkür eden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryolculara seslenerek “Gece-gündüz çalışarak Yüksek Hızlı Trene büyük emekler verdiniz. Yüksek Hızlı Treni Türkiye’ye emanet ettiniz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, konuşmasının ardından Demiryolcular ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte YHT pastasını kesti ve ilk tren hattının temelinin atıldığı 8 Haziran 2003' den, hizmete açıldığı 13 Mart 2009 tarihine kadar geçen süreci yansıtan çeşitli fotoğraflar ile basında yer alan haberleri içeren sergiyi açtı.
Ankara Gar içinde Yüksek Hızlı Tren ve diğer tren personelleri için yapılan dinlenme misafir odalarının açılışını da yapan Karaman, “Ankara Gar’da tren personelimiz için en güzel yerleri tahsis ettik. Bu,  bizim onlara verdiğimiz değeri gösteriyor” de
 
Kaynak: TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr