Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / MARPORT ÇALIŞANLARINA IMDG EĞİTİMİ

MARPORT ÇALIŞANLARINA IMDG EĞİTİMİ

MARPORT ÇALIŞANLARINA IMDG EĞİTİMİ10.03.2010

IMDG Kodu eğitmeni yetiştirmesi Denizcilik Müsteşarlığı tarafından uygun görülen Marport böylece Türkiye’nin bu yetkiye sahip ilk limanı oldu.

Uluslararası Denizcilik Örgütü Deniz Emniyeti Komitesi (IMO MSC) 84. dönem toplantısında deniz taşımacılığındaki tehlikeli maddelerin elleçlenmesini konu alan Uluslararası Tehlikeli Maddeler Kodu (International Maritime Dangerous Goods-IMDG) hakkında değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre IMDG kod eğitimi tehlikeli yüklerle uğraşan kıyı personeli için de 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren zorunlu hale getirildi.
Denizcilik Müsteşarlığı bu eğitimi verebilecek uzman kişilerden eğitim içerikleri isteyerek, gelen içerikleri kendi belirledikleri konu başlıkları doğrultusunda değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda Marport’un hazırladığı program uygun bulundu. Buna göre 1- 5 Mart tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığı katılımcı grubuna Marport’un hazırladığı eğitim programı hakkında bir bilgilendirme yapılacak. Toplantı sonunda ise eğitim programını sunan kişiler “eğitici eğitmeni” olma yetkisine sahip olurken, diğer katılımcılar da eğitimci sertifikası alacak. Eğitmenlerin yetkilendirilmesiyle birlikte Marport’un kıyı personeli tanımına giren tüm çalışanlarına IMDG Kod eğitimi verilmeye başlanacak.
IMDG Kod eğitimi neden önemli?
Tehlikeli maddelerden oluşan yüklerin güvenli olarak elleçlenmesi, depolanması ve istiflenmesi konusunda liman çalışanlarının sadece kendi güvenlikleri için değil, nakliye zincirinin kendilerinden sonraki unsurları olan denizci ve diğer çalışanları da korumak adına temel bilgiye sahip olmaları büyük önem taşıyor.
Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr