Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İLK ARABA TERMİNALİ AUTOPORT OTOMOTİVCİLERİN HİZMETİNDE

İLK ARABA TERMİNALİ AUTOPORT OTOMOTİVCİLERİN HİZMETİNDE

İLK ARABA TERMİNALİ AUTOPORT OTOMOTİVCİLERİN HİZMETİNDE02.03.2010

Yıllık 400 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olan Türkiye'nin ilk araba terminalinde, iki yanaşma yeri sayesinde iki gemiye eş zamanlı operasyon yapılabiliyor.

 

Otomotiv sektörünün ihtisas limanı ihtiyacını karşılamak üzere Kocaeli'nin Yeniköy beldesinde kurulan Türkiye'nin ilk araba terminali Autoport, Doğu ve Güney Marmara'daki otomotiv üreticileri ve distribütör firmaların depolama alanlarının kesişme noktasında bulunuyor. Yıllık 400 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olan terminalin beheri 320 metre uzunluğundaki iki yanaşma yeri sayesinde iki gemiye eş zamanlı operasyon yapılabiliyor. Avrupa kalite standartlarında Türkiye otomotiv endüstrisinin ihtiyaçlarına göre tasarlanan terminal sürekli gelişen teknolojisiyle ve nitelikli hizmetleri ile bitmiş araç lojistiğine değer katmak amacıyla hizmetlerini sürdürüyor.

Autoport adına yapılan açıklamada "Tüm mevcut kapasitemizle Türk otomotiv sanayinin taleplerine açığız" denilerek şu ifadelere yer verildi; "Terminal trafiğinde maksimum verimlilik sağlanması için otomotiv taşıyıcı treylerlerin giriş ve çıkışları özel olarak düzenlenerek iki farklı kapıdan sağlanıyor."

 

i-Tracks İletişim Sistemi var

Yükleme ve boşaltma için 7'si ön, 9'u arka sahada olmak üzere 16 treyler kapasiteli iki alanın mevcut olduğu belirtilen açıklamada "Araba Terminalinin ihtiyaçlarına ve iş akışlarına göre Vehnet tarafından özel olarak tasarlanan i-Tracks işletim sistemi ile tüm operasyon süreçleri yönetilebiliyor. i-Tracks işletim sistemi sayesinde gerçekleşen ‘Elektronik Veri Transferi' ile müşteriler ve iş ortakları, 7 gün 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı bilgiye ulaşabiliyor" denildi.

Autoport'un, uluslararası standartlarda bir liman olma hedefi doğrultusunda ekim ayı itibari ile Entegre Yönetim Sistemi'ni (EYS) hayata geçirdiği ifade eline açıklamada "Entegre Yönetim Sistemi kapsamında ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 (İş Sağlığı, İş Emniyeti Yönetim Sistemi) belgelerini aldı.

Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001, müşteri odaklı yönetimde daima iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütülmesini; ISO 14001 faaliyetlerde çevreye daha duyarlı hareket edilmesini, OHSAS 18001 standardı ise işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların kontrol altında tutulmasını amaçlayan bir yönetim modeli oluşturuldu. Bu yapımızla otomobil üretim fabrikalarımıza son derece cazip imkânlarla hizmet vermekteyiz ve gelecek tüm taleplere açığız" dedi.

 
Kaynak: Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr