Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / RHA: TIR KUYRUKLARI LİMAN GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR

RHA: TIR KUYRUKLARI LİMAN GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR

RHA: TIR KUYRUKLARI LİMAN GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR02.03.2010

İngiliz Karayolu Yük Taşımacılığı Derneği RHA, İngiliz hükümetini, Limanlara ilişkin Ulusal Politika Belgesinde değişiklik yapmaya çağırdı. Taslak belgenin, yeterli sayıda güvenli tır parkının temin edilmesi ihtiyacına yeterince vurgu yapmadığı belirtildi.

RHA Altyapı müdürü Chrys Rampley; Politikanın, mevcut durumda Operation Stack (Manş tüneli ve Dover limanlarının kötü hava şartlarında ve diğer olaylarda kapatılması sonucunda M20 otoyolunun belli bölümlerinde bekleyen tırların park etmesi durumu) ve liman giriş çıkışlarında kuyruğa girmek zorunda kalan tırların, diğer yol kullanıcılarına engel teşkil etmesi meselelerini ele aldığını, ancak karayolu yük taşıyıcılarının ihtiyaçlarının bütünüyle göz ardı edildiğini dile getirdi.

RHA, Politika’nın park alanlarının yeterli olabilmesi için beş maddelik talebi şöyle:

Liman sahasında veya yakın bir yerde bulunması,

Sürücülerin seferlerine 1 saat kadar devam edebilmeleri için limana belli bir mesafede bulunmaları,

Sabit yerde dinlenme yapabilme (gece park edebilme, vs)

Temizlik ve diğer temel ihtiyaçlar için tesisler

Sürücü ve yükün korunması için güvenlik

Rampley; “Hükümetle İngiltere’deki tır parklarının eksiklikleri hakkında görüşmeler yapıyoruz, ayrıca ulaştırma bakanı Paul Clark’ın “Kamyon Parkları Stratejisi”ni ve 10 maddelik “Eylem Planı”nı uygulamaya koyması sayesinde cesaretlendik. Bu bizim için olumlu bir başlangıç” dedi. Ancak aynı zamanda bakanların daha ileri gitmesi gerektiğini ekledi. Artan liman kapasitesi (deniz/ro-ro), beraberinde daha fazla tır trafiğini getirecek. Rampley ayrıca; Karayolu Taşımacılığı sektörü ve sürücülerine yönelik tesislerin halihazırda standartların altında olduğunu ve İngiltere limanlarının gelişmeye devam etmesi için bu konuda iyileştirmelerin yapılması gerektiğini de ekledi.

Kaynak: Eye for Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr