Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TÜRKİYE-İSPANYA ZİRVESİ MADRİDDE

TÜRKİYE-İSPANYA ZİRVESİ MADRİDDE

TÜRKİYE-İSPANYA ZİRVESİ MADRİDDE24.02.2010Türkiye ile İspanya iki işbirliği anlaşması imzalayacak

Türkiye ve İspanya hükümetleri arasında bu yıl ikincisi  düzenlenen zirve toplantısı bugün Madrid'de yapılıyor.

AB dönem başkanlığını yürüten İspanya'nın, birçok ülkeyle zirve toplantılarını Haziran sonrasına bırakmasına karşın Türkiye ile zirve toplantısını Şubat'ta yapması önemli bir jest olarak değerlendiriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya beraberindeki 10 bakanla katılıyor.

İki anlaşmanın imzalanması gündemde

Zirve kapsamında Türkiye ile İsyanya arasında sağlık ve diplomasi konularında işbirliğini öngören iki anlaşma imzalanacak. Toplantılarda, Türkiye'nin AB üyeliği için yürüttüğü müzakereler ve İspanya'nın AB dönem başkanlığının da bu müzakerelerin nasıl hızlandırılabileceği, Kıbrıs meselesi ile İran, Afganistan, Pakistan, Ortadoğu, Balkanlar, Akdeniz için Birlik projesi, enerji, iklim değişikliği, küresel ekonomik kriz, Medeniyetler İttifakı projesi gibi uluslararası konular ele alınacak.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Madrid Ticaret Odası'nın düzenlediği ve İspanyol iş adamlarının bulunacağı toplantıya katılacak.

Başbakan Nuevo Economia Forum'da konuşacak

Başbakan Erdoğan, düşünce kuruluşu Nuevo Economia Forum'da bir konuşma yapacak. Madrid'de İspanya Kralı Juan Carlos tarafından kabul edilecek olan Başbakan Erdoğan, NODO Vakfı tarafından bu yıl altıncısı verilen "Kültürlerarası Sevilla NODO Ödülü"nü almak üzere, akşam saatlerinde Sevilla kentine geçecek.

Başbakan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Medeniyetler İttifakı'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşlik ediyor.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr