Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / GAP-HALEP DEMİRYOLU

GAP-HALEP DEMİRYOLU

GAP-HALEP DEMİRYOLU19.02.2010

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, "Demiryolu hattı, yıllık 1,2 milyon ek taşıma tonajı ve 12 milyon TL gelir getirecek" dedi.

Mürşitpınar-Şanlıurfa (GAP-Halep) Demiryolu Projesi hayata geçiriliyor.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, GAP'da bulunan iller içerisinde yüzölçümü bakımından birinci, nüfus olarak da ikinci sırada yer alan ve GAP'ın merkezindeki Şanlıurfa'nın yeni Demiryolu Projesinin hayata geçirilmesiyle değişik bir çehreye kavuşacağını söyledi. Şanlıurfa'nın tarım, turizm, sanayi sektörlerindeki potansiyeli, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri, Havaalanı ve genç nüfusuyla yalnızca çevresinin değil aynı zamanda bölgenin en önemli kentlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Ahmet
Düşünür, "Hak ettiği ve ürettiği tüm bu değerlerin ülkemizde ve dünyada tanınabilmesi için modern demiryolunun yapılması planlanmıştır. Hazırlanan alternatif projeler de mevcut demiryolu kısaltılarak, Şanlıurfa için kritik öneme sahip organize sanayi bölgeleri, il merkezi ve havaalanı gibi sosyal ve ekonomik merkezlerden geçirilmesi düşünülmüştür. Uygulama projesi tamamlanan ve yapım ihalesi hazır olan ve yatırım programına alınan 60 kilometrelik Mürşitpınar- Şanlıurfa (GAP-Halep) demiryolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Harran Üniversitesi, İl merkezi ve Suruç ilçesi demiryolundan ilk etapta yararlanabilecektir. İkinci etapta OSB ve Havaalanın bu projeye dahil edilmesine çalışılmaktadır. Ayrıca proje ile deniz taşımacılığının önemli limanlarından olan 318 kilometre uzaklıktaki İskenderun, 408 kilometre uzaklıktaki Mersin Limanlarına demiryolu bağlantısı sağlanmış olacak ve Şanlıurfa'dan Suriye'nin Halep şehrine kesintisiz ulaşılacaktır. Demiryolu hattının yıllık 1,2 milyon ek taşıma tonajı ve 12 milyon TL gelir getirmesi hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr