Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / KATAR İLE DE VİZELER KALKIYOR

KATAR İLE DE VİZELER KALKIYOR

KATAR İLE DE VİZELER KALKIYOR19.02.2010

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılacağını söyledi.

Four Seasons Otel'de dün yapılan Türk-Katar İş Forumunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu coğrafyadaki her türlü gelişmeyi çok yakından izlediklerini, bölgedeki tüm ülke vatandaşlarını kardeşleri olarak gördüklerini söyledi.

Erdoğan, ''Kardeşlerimizin başarısı karşısında milletçe seviniyor, hüzünleri karşısında milletçe biz de hüzünleniyoruz. Biz aramızdaki mesafeye ve farklı dillere rağmen tarih boyunca bir ve beraber yaşamış, özellikle o ruh kökünden gelen, gönül diliyle lisan-ı kalp ile konuşan, birbirini çok iyi anlayan milletiz. Katar ile Türkiye aslında birbirinden çok uzak kaldılar. İşbirliği içinde aramızdaki uzaklığı artık geçmişte bırakmak istiyoruz'' dedi.
 

"Katar'da Türk televizyon dizileri izlenme rekorları kırıyor"

Başbakan Erdoğan, ''2006-2008 döneminde, ortalama yıllık 20 milyar dolar doğrudan yatırım çekmeyi başardık. Türkiye'ye son 4 yılda 70 milyar doları aşan doğrudan uluslararası yatırım girişi oldu. 72.5 milyon nüfusu, dinamik ve açık ekonomisi, iç pazarı, rekabetçi endüstrisi ve iyi yetişmiş iş gücüyle Türkiye uluslararası firmalar için sayısız fırsatlar sunuyor'' dedi.

Katar'da izlenen Türk dizilerine de değinen Erdoğan, şunları söyledi: ''Katar'da izlenme rekorları kırdığını bildiğim Türk televizyon dizilerinin de etkisiyle Katar'lı kardeşlerimizin Türkiye'ye olan ilgilerinin daha da arttığını memnuniyetle görüyorum. Ancak ekrandan izlemek yetmiyor. Katar'lı kardeşlerimizi başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin 81 vilayetinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum.''

Her iki ülkenin de zor bir coğrafyada bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Savaşların çatışmaların belirsizliğin hüküm sürdüğü bir bölgede ülkelerimizde istikrar ve huzuru temin etmek gibi gerçekten zor bir görevi başarıyla yürütüyoruz. Böyle zor bir coğrafyada işbirliği ve dayanışma, dünyanın hemen hemen her bölgesinden daha fazla önem arz ediyor. Türkiye ve Katar'ın her alanda işbirliğini daha da daha ileri boyutlara taşıyarak, hem kendi halklarına hem de bölgeye çok büyük katkılar sağlayabileceğine inanıyorum. Başta da belirttiğim gibi geçmişin ihmallerini bir kenara bırakmak ve geleceğe odaklanmak zorundayız.'' Başbakan Erdoğan, son birkaç ay içerisinde Suriye, Lübnan, Libya, Arnavutluk, Tacikistan ve Ürdün ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatarak, ''Şimdi resmi vizeleri inşallah Katar'la kaldırıyoruz. Bize en az Suriye kadar Ürdün, Lübnan kadar yakın olan Katar'la da benzer şekilde yeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Türkiye'nin kapıları, Katar'lı yatırımcılara, turistlere, iş adamlarına ardına kadar açık olacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın'' dedi.
 

Erdoğan yurda döndü

Bu arada Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak sabah saatlerinde özel uçak 'Ana' ile yurda döndü. Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri ve bir grup iş adamı da yurda döndü.

Kaynak: Cumhuriyet Portalı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr