Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / 11 GÜNLÜK İHRACAT 3,7 MİLYAR DOLAR

11 GÜNLÜK İHRACAT 3,7 MİLYAR DOLAR

11 GÜNLÜK İHRACAT 3,7 MİLYAR DOLAR19.02.2010Bakan Çağlayan, "İnşallah Türk bankacılık sektörü hidayete bir an önce erer ve mali sektör-reel sektör dayanışmasını gösterir" dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, şubat ayının ilk 11 günündeki ihracat rakamının 3 milyar 68 milyon dolar olduğunu söyledi.

Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM), Ankara Sanayi Odası (ASO) ile birlikte gerçekleştirdiği ''ASO 1. OSB Verimliliği Artırma Projesi'' kapanış toplantısı, Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, dünyada krizin bazı harflerle tarif edilmeye çalışıldığı bir ortamda aldıkları önlemler, yaptıkları etkin denetim ve gözetim sonucunda Türk bankacılık sektörünün göğüslerin kabartan bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Bir taraftan bunlar olurken diğer taraftan da bazı bankaların geçmiş alışkanlıklarını hala sürdürdüğünü belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

''Böyle bir küresel krizin yaşadığı, kol kola yürünmesi gereken bir ortamda maalesef bankacılık sektörü reel sektöre yani sizlere yeterli desteği vermemiştir, desteğini esirgemiştir. İstem dışı kas hareketini biliyorsunuz buna 'tik' denir. Bir 'tik' hareketle reel sektörden desteğini çekmiştir.  

Eğer bankacılık sektörü bunları yapmasa, eğer bankacılık sektörü sizlerin yanında olmuş olsaydı ben inanıyorum ki, biliyorum ki ve yaşadım ki bu krizi Türkiye çok daha erken atlatabilirdi. Bugün bu rakamları 3-4 önce görmemiz mümkün olurdu.

İnşallah Türk bankacılık sektörü de hidayete bir an önce erer ve mali sektör-reel sektör dayanışmasını gösterir. Tabii ki o zaman görün bankacılık sektörünün karları da artacaktır. Artsın. Gönülden talebimdir bir kere bu. Tabii ki onlar da kar etmek amacıyla kurulmuş müesseseler ancak reel sektörle beraber böyle bir eylemi yaptıkları zaman inanıyorum ki bu konuda çok daha başarılar elde edeceğiz.''

11 günlük ihracat 3.7 milyar dolar

Öte yandan Türkiye'nin 2010 yılına çok iyi başladığını, 2010 yılı Ocak ayı ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,2'lik bir artış gösterdiğini belirten Çağlayan, bu yılın Şubat ayının ilk 11 günündeki ihracat rakamının ise 3 milyar 68 milyon dolar olduğunu, geçen yıl söz konusu dönemde rakamın 2,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Çağlayan, ''Yani dediğimiz gibi Türkiye kafasını kaldırmıştır. Sanayici, ihracatçı yeniden toparlanmıştır'' dedi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr