Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SİVİL HAVACILIKTA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

SİVİL HAVACILIKTA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

SİVİL HAVACILIKTA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI02.02.2010

Sivil havacılığının 2009 yılı değerlendirme toplantısı Sapanca'da yapıldı…

Türk sivil havacılık sektörünün 2009 yılındaki çalışma sonuçları ve 2010 yılı hedefleri üzerinde görüş alışverişinde bulunmak üzere Türk sivil havacılık sektörü 23 Ocak Cumartesi günü Sapanca'da bir araya geldi.

Toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığındaki SHGM heyeti ve Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) yönetimi ile üyelerinden oluşan toplam 55 kişi katıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılı içersinde gerçekleştirilen tüm alanlardaki çalışmalara yönelik bilgileri paylaşan Genel Müdür Dr. Ali ARIDURU, ikili anlaşmalardan, denetim rakamlarına, bölgesel işbirliği oluşumlarından, mevzuat çalışmalarına yönelik yoğun bir yılın geride bırakıldığını, 2010 yılında da bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Hava araçlarına yapılan denetimler konusunda Türkiye'nin ECAC üyesi 44 ülke içerisinde Avrupa üçüncüsü olduğunu belirten Genel Müdür Arıduru,  uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği açısından sivil havacılığın tüm alanlarına yönelik denetlemelerin 2010'da sıklaşarak daha da derinleşeceğinin altını çizdi.

Kamuoyunda SHGM ile oluşan algıda haksız bazı durumların yaşandığına vurgu yapan Arıduru, artık farklı bir yol izleyeceklerini belirterek: " Sivil havacılıkta 150 değil, 22 bine yakın kişi çalışıyor. Bunu böyle görmek lazım. Bu 22 bin kişi de sivil havacılığın personelidir. Herkes yaptığı iş ve işlemlerden birinci dereceden sorumludur. Sektör yöneticilerini uyarıyorum, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü haberli habersiz denetimlerle işletmelerin yapmış olduğu iş ve işlemleri denetlemeye devam edecek. Yine uçuş emniyeti anlamında eksiklik ortaya çıkıyorsa, havacılık kuralları çerçevesinde, uçuş durdurma, yönetici formlarının iptali ve ruhsat iptallerinin sürpriz olmaması gerektiğinin bilinmesini istiyorum" diyerek sektöre önemli uyarılarda bulundu.

Arıduru ayrıca, bugüne kadar Genel Müdürlük tarafından sadece para cezaları, yönetici onay belge iptalleri, uçuş durdurma ve ruhsat iptallerinin yapıldığını fakat basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmadığını vurgulayarak, şeffaf yönetim gereği artık bunların kamuoyu ile paylaşılacağının altını çizdi.

Toplantıda TÖSHİD üyelerinden genel çeşitli istek ve önerileri de değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, otorite olarak sivil havacılığın gelişmesi anlamında her zaman sektörün yanında bulunduklarını vurguladı.

Toplantı son olarak SHGM tarafından işletmelere hazırlanan değerlendirme dosyalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr