Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / IRU: EKONOMİ DESTEKLENSİN, SÜRÜCÜLER YOLLARA DÖNSÜN

IRU: EKONOMİ DESTEKLENSİN, SÜRÜCÜLER YOLLARA DÖNSÜN

IRU: EKONOMİ DESTEKLENSİN, SÜRÜCÜLER YOLLARA DÖNSÜN02.02.2010IRU’ya göre, hem ekonomik krizin atlatılması, hem de  profesyonel sürücülerin yollara dönmesi için sektöre çok iş düşüyor. Bunun için karayolu sektörünün de ekonomik iyileşmeye destek olması gerekiyor

IRU’nun düzenlediği “Karayolu Ulaşımında İmaj ve İstihdam” konulu seminerde, karayolunun gücü ile imajının artması için sürücülere ve ekonomiye destek verilmesi gerektiği vurgulandı.

IRU Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı
Roxana Ilie seminerde yaptığı konuşmada, krizin karayolu nakliye sektöründe de ağır yaşandığını, bazı firmaların kapandığını ve şoförlerin işsiz kaldığını kaydetti. Roxana Ilie, ekonomik kriz etkisinin hafifleyinceye kadar, hükümetlerin de desteğiyle yetenekli, profesyonel sürücülerin istihdam edilmesini ve her firmanın bu konularda elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Seminer sunumlarında yetenekli sürücülerin sektöre kazandırılması ve bunun sürekli kılınması için alınması gerekli tedbirler de gündeme getirildi. IRU yetkililerinden Georges Causse, sektörde kaliteli imaj için firmalardan önce servis kalitesinin geldiğine, dolayısıyla kalifiye elemanların kriz dönemlerinde korunması gerektiğine dikkat çekti.
 
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr