Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVAALANLARI DENETLENDİ

HAVAALANLARI DENETLENDİ

HAVAALANLARI DENETLENDİ27.01.2010

Ülkemizdeki sivil trafiğe açık tüm havaalanları, 2009 yılında Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün denetiminden geçti.

 

Havaalanlarındaki faaliyetlerin emniyetli bir şekilde yürütülmesini amacıyla SHGM tarafından ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde sivil trafiğe açık bakım ve inşaat faaliyetleri devam edenlerin dışındaki 43 havaalanında denetimler tamamlandı.

 

Söz konusu denetimler çerçevesinde havaalanlarındaki Pist, Apron, Taksiyolu (PAT) sahalarının fiziki koşulları açısından uluslararası standartlara uygunluğu, havaalanı işletmecilerinin organizasyon yapıları, eğitim, personel yeterlilikleri, emniyet yönetim sistemi, maniaların kontrolü, yabani hayvanlarla mücadele, kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri ve diğer tüm havaalanları emniyetine yönelik çeşitli başlıklarda incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler sonucunda ise alınması gereken önlemlerle ilgili havaalanı işletmelerine gerekli uyarılar yapıldı.

 

Ülkemizdeki tüm havaalanlarının uluslararası kural ve standartlara uygunluğu yönünde yapılan çalışmalar çerçevesinde havaalanı sertifikasyon süreci ile Avrupa'nın en önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, havaalanlarına yönelik çalışma ve projeleriyle de dikkati çekiyor. SHGM tarafından 2009 yılı içinde başlatılan Yeşil Havaalanı ve "Engelsiz" Havaalanı gibi projeler, yurt içi ve yurt dışından gördüğü büyük ilginin yanı sıra çevreye duyarlılık ve sosyal sorumluluk çalışmalarına da örnek gösteriliyor.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr