Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / VİZELER KALKTI, KOMŞU ÜLKELER TÜRKİYEYİ SEÇTİ

VİZELER KALKTI, KOMŞU ÜLKELER TÜRKİYEYİ SEÇTİ

VİZELER KALKTI, KOMŞU ÜLKELER TÜRKİYEYİ SEÇTİ27.01.2010

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem; komşu ülkelere uygulanan vize işleminin kaldırılmasının fuarları olumlu etkilediğini, bunun etkisinin Suudi Arabistan’a bile yansıdığını söyledi. Erem, Suudi Arabistan’dan ilk kez İstanbul Mobilya Fuarı’na alıcı geleceğini açıkladı.

 

Toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek İstanbul Mobilya Fuarı’nın; Türkiye’nin en büyük, dünyanın da ikinci büyük fuarı olma yolunda ilerlediğini belirtti. Erem, İstanbul Mobilya Fuarı’na Almanya, Azerbaycan, ABD, Bulgaristan Fas, Fransa, İsrail, İran ve Lübnan’ın da aralarında olduğu 36 ülkeden alıcılar geleceğini ifade etti.

Ceyda Erem, Suudi Arabistan’dan ilk kez alıcı gruplarının İstanbul Mobilya Fuarı’nda temas kuracağını da açıkladı. Komşu ülkelere uygulanan vizenin kaldırılmasının yanında hükümet bazında yapılan üst düzey temaslarında bu konuda etkili olduğuna dikkati çeken CNR Holding Yönetim kurulu Başkanı Erem; “Vize işlemlerinin kaldırılmasının ardından komşu ülkelerden ve özellikle Ortadoğu’dan yüksek oranda ziyaretçi artışı oldu.

Bundan Suudi Arabistan’da etkilendi. Bu ülkeden ilk kez heyetler geliyor. Davetimize ciddi yanıtlar alıyoruz. Sayın Başbakanımızın yaptığı temaslarında bunda etkisi var. İran, alıcı gruplarında birinci sırada yer almakta. Birleşik Arap Emirlikleri de öyle. AB ülkelerinin üzerine çok düşmememize rağmen krizin de etkisiyle değişik pazar arayışlarında olan AB firmaları Türkiye’ye yöneldi. Alıcı gruplarında artma olduğunu gördük” dedi.

Toplantıda konuşan Mosder Başkanı Nazif Türkoğlu da Türk mobilya sektörünün 7.5 milyar doları iç pazar, 1.5 milyar doları da ihracat olmak üzere 9 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını, 2009’da KDV desteği sayesinde küçülmeyen tek sektörün mobilya olduğunu vurguladı.

MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan da İMOB ve aynı tarihlerde açılacak Ofis Mobilyaları Fuarlarının CNR tarafından yapılmasının önemli olduğunu sektöründe el birliği ile çalışmasının büyük şans olduğunu söyledi. İMOB 120 bin m² alanda ve 300 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr