Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TAV, ENR LİSTESİNDE DÜNYA 3.SÜ

TAV, ENR LİSTESİNDE DÜNYA 3.SÜ

TAV, ENR LİSTESİNDE DÜNYA 3.SÜ19.01.2010

TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR'de dünyada ilk üç arasında yer aldı.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR'de dünyada ilk üç arasında yer aldı.

TAV İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR), ulaştırma sektöründeki, otoyollar, limanlar, köprüler, havalimanları ve toplu taşımacılıktaki, dünyanın en büyük inşaat firmaları ile proje müşavirlik firmalarını açıkladı. TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR;de, dünyada ilk üç arasında yer aldı.

ENR;nin, dünya çapındaki havalimanı inşaatı sektöründe belirlediği en büyük firmalar arasında, 14 bin çalışanıyla, 2 milyon 720 bin metrakarelik terminal binası ve havalimanı altyapısı inşaatıyapan ve 10 milyar doları aşan iş hacmiyle, üçüncü sırayı alan TAV İnşaat, Bechtel ve Hochtief;den sonra dünya sıralamasındaki yerini aldı.

Birinciliği Amerikan firması Bechtel'in, ikinci sırayı Alman markası Hochtief AG'nin aldığı sıralamada, TAV İnşaat üçüncü, Fransız Bouyges dördüncü ve Japon firması Taisei beşinci oldu.

TAV Grubu CEO;su M. Sani Şener, ''Bir mühendisin hayatında göreceği en önemli kilometre taşlarından birisi, çalıştığı inşaat şirketin ENR;da böyle bir derecelendirmeye girmesidir. 10.yılımızı kutladığımız bu günlerde emeklerimizin böyle bir dereceyle taçlandırılması ve ülkemizin temsiline böyle bir katkıda bulunuyor olmamız çalışma azmimizi daha da perçinledi'' dedi.

Şener, şunları kaydetti:

''Ankara, İstanbul ve İzmir havalimanından sonra Tiflis, Batum, Tunus ve Kahire Havalianları;nı bitirip Katar, Doha, Umman, Muscat, Libya, Tripoli ve Sepha Havalimanlarını da inşaa ediyor olmamız bu konuda dünyanın sayılı firmaları arasında yer almamızı sağlamıştır. İnşaat işi müthiş bir lojistik ve uygulama işidir. Lojistik, malzemenin ve bilginin yapım sahasına zamanlı ulaştırılması, uygulama da binlerce işçiyi, yüzlerce mühendisi ve teknisyeni bu lojistikle eş zamanlı hareket ettirebilmektir. Biz TAV İnşaat'ta 14 bin takım arkadaşı ile entegre çalışıyoruz ve İstanbul'daki merkez ofisimizde ise sadece 67 arkadaşımız çalışıyor. Bu rakamlar lojistiği ve uygulamayı nasıl bir teknoloji ve iletişim ile yönettiğimizin de pratik bir ifadesidir. TAV İnşaat;ın bu enerjisi ve havalimanı inşaatı alanındaki gücü, dünya pazarında da Türk mühendisliğinin, inşaat sektöründeki payını arttırmasına katkıda bulunacağına inancım sonsuzdur.''

TAV İnşaat'ın bugüne kadar yaptığı inşaatlar arasında, dünyanın en büyük havalimanları içerisinde yer alacak olan Katar – Doha Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi ve Libya Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali de bulunuyor.

 

-ENR-

 

Dünya genelinde yapı sektörü ile ilgili önemli haber, analiz, veri ve yorumları buluşturan haftalık dergi ENR, 1874 yılından beri yayımlanıyor.

Konu yelpazesi olarak çok katlı binaların, stadyumların, hava alanlarının, geniş köprülerin, barajların, tünellerin, enerji santrallerinin, endüstriyel tesislerin, su ve atık su projelerinin ve toksik atıkları temizleme projelerinin tasarım ve inşasını içeren yayın aynı zamanda sektörün mali, yasal, düzenleyici, çevresel, kurumsal konuları ile güvenlik, yönetim ve işçi sorunlarını da ele alıyor. ENR her yıl ABD'deki ve uluslararası çaptaki en büyük yüklenicileri ve tasarım firmalarını belirliyor.

 
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr