Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ÇELEBİYE RESMİ DAVET GELMEDİ

ÇELEBİYE RESMİ DAVET GELMEDİ

ÇELEBİYE RESMİ DAVET GELMEDİ13.01.2010

Çelebi Holding yetkilileri "Bize resmen iletilen herhangi bir bilgi yok. Beyan üzerine açıklama yapılması da doğru olmaz" diyor.

İzmir Alsancak Liman İhalesi'ni kazanan konsorsiyumun limanı almaktan vazgeçmesinin ardından gözlerin çevrildiği Çelebi Holding, açıklama yapmak için resmi davetin yapılmasını bekliyor. Çelebi Holding'ten alınan bilgi şöyle: "Bu aşamada Çelebi Holding'in taraf olduğu bu konuda bir açıklama yapması doğru olmayacaktır. Bize resmen iletilen herhangi bir bilgi yok. Beyan üzerine açıklama yapılması da doğru olmaz."

İzmir Limanı'ndan en çok hizmet alan, ihaleye katılan fakat ilk iki sırada yer alamayan Arkas'dan yapılan açıklamada da limana her zaman ilgilerinin sürdüğünü fakat, limana tekrar talip olup olmayacaklarının limanın yeniden ihaleye çıkacağı zamanki koşullara bağlı olduğu dile getirildi. 

İzmir Limanı ile ilgili özelleştirme sürecinin devam ettiğini ifade eden Arkas Holding'in CEO'su Önder Türkkanı, "İhaleye en iyi teklif veren grup çekilmiş oldu. Şimdi teklif ikinci gelen gruba yapılacak. Şu aşamada bizim almayı isteyip istemediğimizin bir önemi yok. Çünkü bu istekle değil ihale ile değerlendirilecek bir konu. Yasal olarak ikinci gelen firma da kabul etmezse ihale iptal edilecek ve yeni bir ihale sözkonusu olacak. Biz de o günün koşullarında tekrar değerlendiririz. Bizim limana ilgimiz her zaman var. Çünkü limanın en büyük müşterisiyiz. Limandaki hizmet kalitesi, işlerin akışı bizi her zaman ilgilendiriyor. Biz, oluşturduğumuz konsorsiyumun yüzde 18 ortağıydık. Bir daha ihale düzenleneceği zaman o günkü şartlarda ne tür tablonun oluşacağını şimdiden bilemeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Lojiport