Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / MERSİN LİMANINA RO-RO İLGİSİ

MERSİN LİMANINA RO-RO İLGİSİ

MERSİN LİMANINA RO-RO İLGİSİ13.01.2010

MTSO Başkanı Aşut, Trieste limanına yapılan Ro-Ro seferlerinin, Ortadoğu ülkelerinin Mersin'i yeniden keşfetmesini sağladığını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Trieste limanına yapılan Ro-Ro seferlerinin, Ortadoğu ülkelerinin Mersin'i yeniden keşfetmesini sağladığını söyledi.

Lübnan Başbakanı Refik Hariri ve Suriyeli yetkililerle yapmış olduğu görüşmelerde, kendisinden Mersin'den ülkelerine feribot ve tren seferleri düzenlenmesi yönünde talepte bulunduklarına dikkat çeken Aşut, "Vizenin kaldırılmasıyla birlikte turizm alanında önemli bir canlılık yaşayan Mersin'de 2006 yılında hayata geçirilen ancak yolcu olmaması sebebiyle 2007 yılında kaldırılan Mersin-Lazkiye feribot seferleri önümüzdeki en büyük engellerden biri olarak kendini gösteriyor" dedi.

"Feribot Seferleri Yeniden Başlamalı"

Şerafettin Aşut, Mersin-Lazkiye feribot seferlerinin yolcu yetersizliği gerekçesiyle kaldırıldığını ancak söz konusu seferlerin vize uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte yeniden hayata geçirilmesinin de bir zorunluluk haline geldiğini savundu. Bu konuda işletmecilik konusunda MTSO olarak birtakım çalışmalarda bulunduklarını anlatan Aşut, Mersin'e gelen turiste ulaşım kolaylığı sağlanması amacıyla feribot seferlerini yeniden başlatmayı düşündüklerini ve bu konuyu da ciddiye aldıklarını kaydetti.

Mersin'den İtalyan'ın Trieste kentine başlatılan Ro-Ro seferlerine de dikkat çeken Aşut, "İtalya'ya yapılan Ro-Ro seferleri ihracatçımıza büyük kolaylık sağlıyor. Bu durum, Ortadoğu ülkelerinin de dikkatini Mersin'e çekti. Çünkü hükümetin başlattığı çalışmalara bağlı olarak ticaret daha kolay bir hale getirilirken, maliyetlerde de ciddi bir düşüş yaşanıyor. Ortadoğu ülkeleri bir bakıma Mersin'i yeniden keşfetti" dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr