TAV 10. YILINI KUTLADI

TAV 10. YILINI KUTLADI13.01.2010Holdingin 10. kuruluş yıl dönümü, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde törenle kutlandı

TAV Havalimanları Holdingin 10. kuruluş yıl dönümü, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde törenle kutlandı.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Sani Şener törende yaptığı konuşmada, başarılarının arkasında "akıllı olmak, çok çalışmak ve zamanı yakalamak" şeklinde üç ana öge bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 

"Ben çok akıllı ve çok çalışkan bir ekiple çalıştım, bu benim en büyük avantajımdı ve zamanı yakaladık. Yani Türkiye'de havacılıkta liberalleşmenin ve özelleştirmenin olduğu zaman özelleştirme ihalelerine girerek başarıyı yakaladık. Yani şunu demiyorum, ovaya yağmur yağarken biz kendi tarlamızı kendimiz suladık, demiyorum ama ovaya yağmur yağarken biz tarlamızı çamur ettirmedik, tarlamızda iyi ürünler yetiştirdik, bunu becerebildik, diyorum. Kiminle, bu ekiple birlikte. Ekibimle gurur duyuyorum... TAV, 2000 yılı 9 Ocakta 402 kişiyle başladığı yolculuğunda şu anda Havalimanları Holding olarak 12 bin 818, TAV İnşaat olarak da 14 bin kişiye ulaşmış durumda. Yani 26 bin kişilik bir aile durumundayız. Nice 10 yıllara birlikte ulaşmak dileğiyle hepinize teşekkür ederim."

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da TAV'ın, havalimanı işletmeciliğinde dünyaya örnek bir kuruluş haline geldiğini vurgulayarak, "TAV, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni hizmete soktuğunda çok gururlandık. 2005 yılına geldiğimizde Atatürk Havalimanı işletmeciliği kiralama ihalesi sonucu TAV Atatürk Havalimanı işletmesini 15,5 yıl daha yapmak üzere burayı devir aldı. O günden bu yana TAV, sadece İstanbul ile kalmadı, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarımızın işletmeciliğini de yap-işlet-devret modeli ile üstlenmiş oldu" diye konuştu.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da Türkiye'nin son 10 yılda sivil havacılık konusunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun somut bir göstergesi, TAV'ın 10. yılının kutlanmasıdır. TAV, dünyanın birçok ülkesinde havalimanları yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Ülkeler sadece sınırlarıyla değil, markalarıyla vardır. Bu markalar ülke sınırlarını, prestijini, imajını bütün dünyaya taşırlar. Biz, TAV ile birlikte havacılık sektörünün bütün alanlarında yeni markalara şiddetle ihtiyaç duyuyoruz. TAV'a, Türk markasının imajını tüm dünyaya taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Biz, Türkiye'nin sesini kalıcı bir marka olarak taşımaya gayret gösteren bütün işletmelerin kamu olarak hizmetindeyiz. Onların önünü açmak için her şeyi yapmak konusunda da kararlıyız. Sivil havacılığın yüz bir kişilik ailesi adına TAV'a 10. yıllarının hayırlı olmasını diliyorum."

10 yılını dolduran çalışanlara plaket

Törende daha sonra TAV'da 10 yılını dolduran personele plaketleri verildi. 

Sani Şener de plaket verilmesi sırasında "Türk sivil havacılığının A takımı bizim davetimizi kırmayarak geldi. Onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz bunu yaparken kamu ve özel sektör ortaklığı olarak yaptık. Yani onlar bizim ortaklarımız. 10 yıllık ortaklığımızla bu günlere geldik. Bu ortaklığın anısına, verdikleri hizmetler için teşekkür etmek için kendilerine plaketlerini ben vereceğim" diyerek Orhan Birdal ve Ali Arıduru'ya plaketlerini sundu. 

Törende, TAV çalışanları ve davetliler müzik eşliğinde eğlendi.

 
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr