Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / THY TEKNİK YEŞİL KURULUŞ ÜNVANINI ALDI

THY TEKNİK YEŞİL KURULUŞ ÜNVANINI ALDI

THY TEKNİK YEŞİL KURULUŞ ÜNVANINI ALDI04.01.2010Türk Hava Yolları Teknik, SHGM'nin "Yeşil Havaalanı Projesi" kapsamında çevreye duyarlı "Yeşil Kuruluş" seçildi.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) "Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi" kapsamında çevreye duyarlı "Yeşil Kuruluş" unvanını, uçak bakım hizmetleri alanında faaliyet gösteren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (THY Teknik) aldı.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla Temmuz ayında başlatılan proje çerçevesinde verilen bu unvan ile THY Teknik, Atatürk Havaalanı'nın ilk, Türkiye'nin ikinci "Yeşil Kuruluş" unvanlı işletmesi oldu.

Faaliyetlerinin proje kapsamında değerlendirilmesi amacıyla SHGM'ye başvurusunun ardından yapılan incelemeler sonucunda, THY Teknik'in "YeşilHavaalanı (Green Airport) Projesi" kapsamında istenen şartları yerine getirdiği tespit edildi.

SHGM tarafından 10 Aralık 2009 itibariyle "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı verilen işletmenin, projede belirtilen logoyu kullanmasına, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verildi.

Yeşil Havaalanı projesi kapsamında başvuran diğer işletmelerin incelemeleri ise devam ediyor. SHGM;ye gelen konuyla ilgili başvurulara bakıldığında 2010 yılında da projenin havaalanlarında genişleyerek devam etmesi öngörülüyor.

Proje

Havaalanı kullanıcılarının yerine getirmesi gereken kriterlerin belirtildiği proje çerçevesinde, havaalanındaki tüm kullanıcılar tarafından bu kriterlerin yerine getirilmesi durumunda o havaalanı "Yeşil Havaalanı" olarak adlandırılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına "Yeşil Havaalanı" kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil, tüm kuruluşların SHGM tarafından verilen yetki belgesi, ruhsat,sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

Proje ile canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

 
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr