Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KALKIK LOJİSTİK MERKEZİ AÇILDI

KALKIK LOJİSTİK MERKEZİ AÇILDI

KALKIK LOJİSTİK MERKEZİ AÇILDI28.12.2009Denizlili sanayicilerin nakliye konusunda yükünü hafifletecek olan Kaklık Lojistik Merkezi hizmete açıldı. Merkez mermercilerin nakliye sıkıntılarını giderecek.

Konuyla ilgili olarak TCDD yetkilileriyle Denizli 80. Yıl Öğretmenevi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Mermerciler Odası Başkanı Çelikkol, Kaklık Lojistik Merkezi'nin yakın bir tarihte yük taşımaya başlayacağını söyledi.

TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Genç de, merkezin son durumu hakkında bilgi verdi. Genç, "TCDD, 2003 yılından itibaren son derece yüksek bir ivme kazandı. 2025 yılına kadar hedefimiz, Avrupa Birliği normlarında taşıma seviyesi ve kalitesine ulaşmak. Bizim için en önemli noktalardan birisi Denizli, çünkü Denizli ilimizdeki ivme, hareketlilik ve potansiyel her zaman için kendini gösteriyor. İlk etabı tamamlanan Kaklık Lojistik Merkezi'nde, şu an itibariyle her türlü taşıma ihtiyacınıza cevap verecek durumdayız." dedi. 6 milyon lirayı bulan ikinci etap projesinin de tamamlandığını belirten Abdurrahman Genç, 2010 yılında ihale yapılacağını söyledi. Şu anda 250 bin ton olan taşıma kapasitesinin yaklaşık 2 milyon tona ulaşacağını vurgulayan Genç, Alsancak Limanı'na şimdiki tarife fiyatının KDV hariç 12 TL/ton, Afyonkarahisar'a 8,81 TL/ton olduğunu belirterek, Kaklık'tan Suriye, Irak, İran ve Avrupa ülkelerine de taşıma yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, mermer sanayicilerinin Denizli ekonomisindeki yerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "İl Özel İdaresi'nin aldığı kararla mermer fabrikalarının yolları yapıldı. Eksik kalan kısımlar için çalışmalar devam edecek. Altyapıda da büyük mesafeler alındı." şeklinde konuştu.

TCDD'nin hizmet anlamında yenilendiğini söyleyen Erkmen, yolcu ve yük taşımacılığında önlemler alındığını ifade ederek, "Eskişehir-Antalya-Dinar üzerinden hızlı tren projesinin ihalesi yapıldı. İnşallah 2010 yılı sonunda tamamlanması gerekiyor. Daha sonra yapım aşamasına geçilecek. Bu bölgenin yolcu taşımacılığı anlamında çok büyük bir sıçrama yapacak. Özellikle turizmde çok büyük bir katkısı olacak." dedi.

Kaklık Lojistik Merkezi'nde birinci etap çalışmaların tamamlandığını belirten Vali Erkmen, "Alsancak Limanı'na kadar yük taşımacılığı konusunda bir engel yok. Özellikle ihracat yapacak arkadaşlarımızın, gümrük konusunda da en ufak bir tereddüdü olmasın. İzmir'de bir daha gümrükleme işlemi olmadan, direkt olarak sevk yapılabilecek. İkinci etabın da gecikmeden yapılması için Sayın Bakanımız talimat verdi." diye konuştu.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr