Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / PEGASUS İMKBYE UÇMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

PEGASUS İMKBYE UÇMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

PEGASUS İMKBYE UÇMAK İÇİN HAZIRLANIYOR28.12.2009

Yeni yılda, özellikle de ikinci yarıda en az 10 yeni halka arzın beklendiği İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) kapılarını Türk Hava Yolları'ndan (THY) sonra ikinci bir havayolu şirketine daha açmaya hazırlanıyor. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin halka arzı için 8 Ocak'ta yetkilendirme yapmayı planladıklarını ve halka arz için 2010 yılının ikinci yarısı ya da 2011 yılının ilk çeyreğinin tavsiye edildiğini söyledi. Bugüne kadar 10 aracı kurumla görüşüp, 4 firmalık bir kısa liste yaptıklarını bildiren Sabancı, "8 Ocak'ta herhalde yetkilendirme yapacağız. Görüştüğümüz aracı kurumların hepsi 2010'un ikinci yarısı veya 2011'in ilk çeyreğinde piyasaların açılığı konusunda ortak görüş paylaşıyor" diye konuştu.

Şirketin hangi oranda hissesini halka arz etmeyi planladıklarına ilişkin net bir bilgi vermeyen Sabancı, "Burada minimum halka arz rakamı var. Bu takriben 100 milyon dolar. Bu rakam bizim rakam değil. Uzun vadeli yatırımcıların bu işe vakit ayırması için beklediği büyüklük. 100 milyon dolardan yola çıkarak şirketin minimum yüzde kaçının halka açılması gerektiği bulunabilir" değerlendirmesinde bulundu. Sabancı, değerleme konusunda Esas Holding hissedarlarının bir beklentisi olduğunu, ancak rakamı konjonktürün ve yatırımcıların belirleyeceğini de söyledi.

 

Gelir uçak siparişine gidecek

Pegasus Havayolları'nın halka açılmasının ardından THY'dan sonra İMKB'de işlem gören ikinci havayolu şirketi olacağını hatırlatan Sabancı, "Halka arz ile şirketin bilançosunda satın almalar için kaynak oluyor. Halka arzla sağlayacağımız kaynağı bu alanda veya uçak siparişlerinde kullanabiliriz" dedi.

Pegasus'un gelecekte bugüne kadar kaydettiğinden çok daha hızlı büyümesini öngördüklerini belirten Sabancı, "Bundan sonra daha hızlı büyüyeceğiz. Daha açıklamadığımız uçak siparişleri var. O zaman da dış kaynağa ihtiyaç var. Biz bunu biraz da borsadan alalım diyoruz" diye konuştu. 

İrlandalı Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle 1990 yılında kurulan Pegasus Havayolları'nı, 2005 yılında Esas Holding satın aldı. Esas Holding'in elinde ayrıca Avrupalı havayolu şirketi Air Berlin'in de hissesi bulunuyor. Grubun internet sitesindeki bilgiye göre Esas Holding, Air Berlin'de yüzde 15,3 payla en büyük hissedar konumunda.

 
Kaynak: Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr