Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TIR BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

TIR BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

TIR BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI28.12.2009

Toplantılarda, TOBB uzmanlarınca, sektör temsilcilerine TIR sisteminin genel işleyişi, TIR karnesi doldurma kuralları ile ilgili bilgiler veriliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, uluslararası nakliye sektörünün yurt içi ve yurt dışında rekabet edebilirliğini artırmak ve çeşitli ülkelerde sektörün karşı karşıya kalabileceği uygulamalar hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen, TIR Bilgilendirme Toplantıları devam ediyor.

Odalar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, en son Trabzon ve İzmir'de toplantı yapıldı. Toplantılarda, TOBB uzmanlarınca, sektör temsilcilerine TIR sisteminin genel işleyişi, TIR karnesi doldurma kuralları, hırsızlık ve beklenmeyen olaylarda firmalarca tamamlanması gereken işlemler, Gümrük İdarelerince açılan takibatlarda izlenmesi gereken prosedürler, geçiş belgesi işlemleri, 4 yapraklı pilot TIR karnesi ile Avrupa Birliği'ne (AB) yönelik taşımalarda kullanılan TIR Elektronik Ön Beyan Sistemi hakkında bilgi veriliyor.

Trabzon ve İzmir'deki toplantılarda da ticaretin sürdürülebilir gelişmesi için gerek özel sektörün gerekse kamunun ihtiyaçlarına cevap verebilen bir kolaylaştırma aracı olan TIR Sisteminin karayolu taşımacılığının yanı sıra diğer taşımacılık alanlarına da uygulanmasının mümkün olduğu vurgulanarak, sektörün uluslararası taşımalar sırasında karşılaştıkları sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TOBB tarafından TIR Karnesi dağıtımı konusunda yetkilendirilen odalarda düzenlenen TIR Bilgilendirme Toplantılarına önümüzdeki dönemde de devam edilmesi planlanıyor.


Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr