Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DÜNYA DENİZLERİNDEN HABERLER

DÜNYA DENİZLERİNDEN HABERLER

DÜNYA DENİZLERİNDEN HABERLER28.12.2009

CMA CGM yeni seferler başlatıyor, Maersk Norfolkline’ı DFDS’ye sattı, Finnlines’dan üç yeni Ro-Ro hizmeti, Hong -Kong yeni cruise terminali açıyor ...

CMA CGM yeni seferler başlatıyor
Fransız taşımacılık devi CMA CGM, yeni yıldan sonra 300-TEU’luk gemileriyle Karadeniz’den Rusya’nın Azov Limanı’na haftalık yeni servis başlatıyor. Yeni seferlerin Türkiye ve Rusya arasındaki artan trafik hacmine katkı sağlaması bekleniyor. Yeni seferlerin rotası ise şu şekilde olacak; Constanza-İstanbul-Novorossiysk-Taganrog-Constanza. Şirket ayrıca, 698-TEU “Ice Bird” gemisini Hamburg Limanı ile Litvanya’nın Klaipeda ve Kaliningrad limanları arasında besleyici sefer olarak devreye soktu.
Maersk Norfolkline’ı  DFDS’ye sattı
Danimarkalı taşımacılık şirketi A.P. Moller Maersk feribot ve lojistik firması olan Norfolkline şirketinin hisselerinin tamamını DFDS’ye sattığını açıkladı. Maersk tarafından yapılan açıklamada, şirketin 347 milyon Euroya satıldığı bildirildi. Yapılan bu anlaşma ile DFDS’nin daha geniş bir lojistik ağı ve stratejik liman erişiminde daha büyük bir iş hacmi yakalayarak, kalite ve verimlilikte daimi odaklanma sağlaması bekleniyor.  Norfolkline’ı alan DFDS, Kuzey Avrupa’nın öncü feribot operatörü olmayı hedefliyor.
Finnlines’dan üç yeni Ro-Ro hizmeti
Finnlines,  Ocak 2010’da üç yeni Ro-Ro hattını hizmete sokacağını açıkladı.  Yeni Ro-Ro seferleri, Helsinki- Goteborg, Kotka- Goteborg ve Bilbao-Goteborg limanları arasında hizmet verecek.  Hizmete giren bu yeni hatlar ile Finnlines, Ro-Ro ağı bağlantılarını beşte bir oranında artıracak. Şirket bu yeni seferler için “MS Finnmill” ve “MS Finnpulp”  modern gemilerini devreye sokacak. 
Hong -Kong yeni cruise terminali açıyor
 Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2.5 milyon cruise yolcusu ağırlayan Hongkong, yeni bir cruise terminalinin inşasına başladı. Victoria Limanı’nda yer alacak yeni terminal, 2013 yılında hizmete açılacak. 30.000 metrekarelik büyük bir alanı kaplayacak olan terminalde ayrıca, 17 yeni hotel inşa edilecek. Şu ana kadar cruise gemileri için kullanılan Ocean Terminal’i ise hizmet vermeye devam edecek.

 
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr