Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?28.12.2009

Kuehne + Nagel’in otomotiv sektörü başarıları; GEFCO ve B/S/H işbirliği; CEVA Logistics'in aldığı yeni projeler,DB Schenker Romanya’da; Panalpina’ya sağlık lojistiği belgesi; DHL’den 2010 beklentisi ve FedEx'in ikinci çeyrek karı...

 
CEVA Logistics yeni projeler aldı

İkinci kere TAPA (Transported Asset Protection Association) denetimini geçen CEVA Logistics, İtalya’da Italia Independent ile bir yıllık sözleşme imzaladı ve  Philips ile 3 yıllık yeni bir sözleşme uzatması gerçekleştirdi.

Kuehne + Nagel’in otomotiv sektörü başarıları

BMW ile Almanya, Güney Afrika ve Japonya’da bitmiş ürün lojistiği sözleşmeleri imzalayan Kuehne + Nagel, firmanın Leipzig’de bulunan fabrikasının da OEM milk run lojistiğine başladı.

GEFCO ve B/S/H işbirliği

Kasım 2009 tarihinden itibaren GEFCO Türkiye; Almanya, İtalya, Fransa, Avusturya, İsviçre ve Benelux ülkelerindeki 280 farklı tedarikçiden B/S/H Grubu’nun en büyük üretim merkezi olan Çerkezköy tesislerinde bulunan dört farklı üretim tesisi için üretim malzemeleri ve yedek parça lojistiği gerçekleştirmeye başladı.

FedEx’in 2. çeyrek net karı düştü

 

FedEx’in geçtiğimiz yılla karşılaştırıldığında, 2. çeyrek finansal sonuçların cirolarında % 10 düşüşle  8.6 milyar dolar olduğu, net karlarının da % 30 düşüşle 345 milyon dolara düştüğü bildirildi.

 

DHL’den 2010 beklentisi

 

DHL, 2009 yılı Kasım ve Aralık ayında karşılaştığı talep artışı üzerine, 2010 yılı başında Kuzey Asya, Çin  ile Avrupa arasında yük taşımasının artacağını beklemekte.  Bu nedenle taşıyıcılarından daha fazla kapasite talebinde bulundu.

 

Panalpina’ya sağlık lojistiği belgesi

 

Panalpina Logistics, sağlık ürünleri lojistiğinde önemli bir belgelendirme olan QEP (Qualified Envirotainer Provider)  belgesini ısı kontrollü sağlık ürünleri lojistiğindeki yaptığı çalışmalar sonunda kullanmaya hak kazandı.

 

DB Schenker Romanya’da

 

DB Schenker ve yeni ortağı Romtrans, Avrupa standartlarında parsiyel yük taşıyacak olan yeni LTL network çalışmasını tamamladı. Romanya’da Brashov şehrinde kurulan tesis Romtrans’a ait 10 şube ve 7 aktarma deposunu aktif hale getirecek.

 

 

Atilla Yıldıztekin
atilla@yildiztekin.com


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr