Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TÜRKİYE-İRAN SINIR PROTOKOLÜ

TÜRKİYE-İRAN SINIR PROTOKOLÜ

TÜRKİYE-İRAN SINIR PROTOKOLÜ16.12.2009
Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı'ndan önemli sonuçlar çıktı. Van'da yapılan toplantıda mutabakat zaptı imzalandı.

Van Valisi Münir Karaloğlu ile İran'ın Batı Azerbaycan Genel Valisi Jalal Zade'nin imzaladığı belge; Urumiye ile Van arasında uçak seferlerinin başlaması, sınır kapılarında serbest organize sanayi bölgesi kurulması, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nın ticarete açılması ve Iğdır'daki Boralan Sınır Kapısı'nın aktif hale getirilmesi gibi konular yer alıyor.

İmza töreninde, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahma Hosseinpour ile Türkiye-İran Dostluk Grubu üyesi ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da hazır bulundu.

Yerelde yapılan ilk uluslararası mutabakat protokolü olma özelliğini taşıyan belgenin her iki ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunan Van Valisi Karaloğlu, "Türkiye ile İran 400 yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşıyor. Şu andaki ticari ilişkiler memnun etmeyecek seviyededir. Biz İran ve Türk tarafının sınır illeri olarak ülkelerimizin ilişkilerine katkı vermek istiyoruz. Yerelden genele bir katkı vermek istiyoruz." dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr