Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / HAVAŞIN HİSSE SATIŞINDA BEKLENEN KARAR

HAVAŞIN HİSSE SATIŞINDA BEKLENEN KARAR

HAVAŞIN HİSSE SATIŞINDA BEKLENEN KARAR16.12.2009

Türkiye’nin en köklü yer hizmetleri şirketlerinden olan HAVAŞ’ın hisse satışı için beklenen karar çıktı.

TAV Havalimanları Holding A.Ş, tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş`nin (HAVAŞ) satışına karar vermişti. Şirket, satışın gerçekleşmesi için Rekabet Kurumu tarafından verilecek kararı bekliyordu... Peki, Rekabet Kurumu ne yönde karar verdi?

Türkiye’nin en köklü yer hizmetleri şirketlerinden olan HAVAŞ’ın hisse satışı için beklenen karar çıktı.

HAVAŞ’ın tek sahibi olan TAV Havalimanları Holding konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“19 Ekim 2009 tarihli özel durum açıklamamızda bahsi geçen pay devrine ilişkin olarak Rekabet Kurumu'nun onayı, 10 Aralık 2009 tarihinde tarafımıza ulaşmıştır. Pay devrinin gerçekleşmesi Ulaştırma Bakanlığı ile diğer ön şartların tamamlanmasına bağlıdır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”

SANİ ŞENER NE DEMİŞTİ?

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, satış kararının ardından yaptığı açıklamada, “TAV Havalimanları olarak halihazırda 18 havalimanı/havaalanında hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk ve en büyük yer hizmetleri kuruluşu Havaş’ın yüzde 35 oranındaki hisse satışını İş Girişim ve HSBC Principal Investments gibi iki ortağa gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Ekonomik krizin bitip bitmediği yolunda tartışmaların uluslararası boyutta sürdüğü bu dönemde gerçekleştirdiğimiz ortaklık sektörümüze ve markamıza duyulan güveni yansıtmaktadır" demişti.

Şener sözlerine şöyle devam etti: “Hisse satışındaki amacımız TAV Havalimanları Holding seviyesinde borçluluğu azaltmak ve ek kaynak yaratılmasıdır. Havaşın küresel kriz nedeniyle ertelenen halka arzının da önümüzdeki orta vadede sermaye piyasalarının düzelmesi ile gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.”

Kaynak: Airport Haber 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr