Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / ÇELEBİ GÖZÜNÜ D. AVRUPAYA DİKTİ

ÇELEBİ GÖZÜNÜ D. AVRUPAYA DİKTİ

ÇELEBİ GÖZÜNÜ D. AVRUPAYA DİKTİ16.12.2009

Hindistan, Macaristan ve Belçika havalimanlarında yer hizmeti sunan Çelebi, D. Avrupa’da 60 bin uçağa hizmet veren bir firmayı almak için atağa kalktı.

Türkiye’de 24 havalimanının yer hizmetlerini yürüten Çelebi Holding, yurtdışında yayılmaya da devam ediyor.

Macaristan, Belçika ve Hindistan’da ihaleler alan şirket, şimdi de bir Doğu Avrupa ülkesiyle ilgileniyor. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Tokgöz Çelebioğlu, rekabet açısından olgunlaşmamış pazarları hedef seçtiklerini belirterek, “Romanya, Bulgaristan, Slovakya gibi gelişmekte olan Avrupa ülkelerinde fırsatları takip ediyoruz. Doğu Avrupa ülkelerinden birinde lisans başvurusu yaptık. Devlet havayollarına ait bu şirket, şu anda 60 bin uçağa hizmet veriyor” dedi.
Çelebioğlu, fırsat çıkması durumunda gelişmiş Avrupa ülkelerinde de yatırım yapabileceklerini söyledi.

İspanya ocakta belli olacak
2009’u 202 milyon dolar ciroyla kapatacaklarını belirten Çelebioğlu, “5 yıl içinde 600 milyon dolar ciroya ulaşacağız. Ancak Avrupa’daki satın alma hedeflerimiz gerçekleşirse 1 milyar dolar ciroya çıkarız. En hızlı pazar olarak Hindistan’ı görüyoruz ancak Avrupa’dan vazgeçmeyiz” diye konuştu.
Çelebi Hava Servisi 2006 yılında Macaristan’daki Budapeşte Ferihegy havalimanı, 2008’de Hindistan’daki Delhi ve Bombay havalimanları ve bu yıl da Belçika’daki Charleoi havalimanının kargo ve yer hizmetleri ihalelerini kazanmıştı.
İspanya’nın en büyük yer hizmetleri firmalarından Acciona’yı almak için 2 yıl önce görüşmelere başladıklarını ancak İspanya’daki seçimler nedeniyle görüşmelere ara vermek zorunda kaldıklarını anlatan Çelebioğlu, son aşamaya gelen görüşmelerde sonucun ocakta belli olacağını söyledi.
Yıllık 150 milyon euro’luk cirosu olan Acciona’nın İspanya’nın yanı sıra
Almanya’da da şirketleri bulunuyor. Bu nedenle anlaşma sağlanması halinde Çelebi, Almaya’da da hizmet vermeye başlayacak.
Canan Tokgöz Çelebioğlu Almanya’nın kendilerini cezbettiğini belirterek, “Bunun için Acciona’da ısrarlıyız. Burası olmazsa diğer şirketlere de bakacağız” dedi. Çelebi’nin ilgilendiği bir diğer İspanyol yer hizmetleri şirketi de Newco. Newco başta
Barcelona ve Madrid olmak üzere İspanya’da 22 havalimanında faaliyet gösteriyor.

Çelebi 4 ülkede

Ülke Havalimanı
Türkiye 24
Macaristan 1
Belçika 1
Hindistan 2


Kaynak: Ünsal EREKE - MİLLİYET

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr