Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TAŞIMACILIIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIIK DÜNYASINDA NE OLDU?16.12.2009Davies Turner Türkiye’ye geliyor; Rusya'dan yeni kargo uçağı; Kuehne + Nagel, Volex ve CEVA'dan yeni kontratlar,BMW Kuehne + Nagel ile çalışacak; GEFCO Romanya'da ve dünyanın en iyileri...
 

CEVA’dan yeni kontratlar

 

CEVA Logistics, İtalya’nın önde gelen gözlük üreticisi Italia Independent ile bir yıllık İtalya içi depolama ve dağıtım sözleşmesi imzaladı. Hollanda’da Toshiba Medical System için 50.000 m2’lik tesisinde 6.000 m2 yer ayırdı. Türkiye’de Good Year lastiklerinin dağıtımını yapacak,İtalya’da mayo ve iç çamaşırı üreticisi Calzedonia S.p.A ‘ile yapmış olduğu kontratı yeniledi. Yılda 3 milyon parça elleçlenecek. Ceva ayrıca, Telgraph Media Group ile 5  yıl, Express ve Sport dergileri için 3 er yıllık kontratlar imzaladı.

 

 

Rusya’dan yeni kargo uçağı

 

Rusya Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev, Antonov serisinde AN-124 tip yeni kargo uçağının seri üretimi için onay verdi. Yeni uçak 120 ton kargoyu 4.000 km taşıyabiliyor.

 

Davies Turner Türkiye’ye geliyor

 

İngiltere’nin yeşil lojistik konusunda çalışan forwarder’larından  Davies Turner Türkiye’deki çalışmalarını geliştirme kararı verdi ve İstanbul’da kendi temsilcisini görevlendirdi. Tekstil taşımalarındaki çevre koruma konusu, şirketin önem verdiği bir çalışma olacak.

 

 Yeni kontratlar

 

Kuehne + Nagel,  Hindistan’da KEC İnternational ile bir sözleşme imzaladı. Volex, Panalpina’yı küresel forwarder olarak belirledi. BMW, Güney Afrika parça ve servis aksesuarlarını  3 yıllık bir kontratla Kuehne + Nagel’e verdi.

 

BMW Kuehne + Nagel ile çalışacak

 

BMW SA, Güney Afrika, yedek parça ve aksesuar lojistiğini Kuehne + Nagel’e verdi. 16.500 m2 lik depodan yapılacak olan bu servis 5 komşu ülkeyi kapsayacak.

 

Gefco Romanya’da

 

Gefco, Romanya’da Carpat Stick’in her hafta 8 TIR’lık bir iş kapasitesi ile Romanya’dan Fransa’ya olan taşımasını üstlendi. Gefco, Slovakya’da 5. yılını Arjantin’de ise 10. yılını kutladı.

 

Dünyanın en iyileri

 

Eye For Transport dergisinin sektör liderleri ile yaptığı anket sonucunda DHL en iyi perakende ürünlerin, DSV en iyi endüstriyel ürünlerin, Menlo en iyi elektronik ürünlerin ve CEVA da en iyi otomotiv endüstrisinin lojistikçileri seçildi.


Atilla Yıldıztekin
atilla@yildiztekin.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr