Toplantıya Duisburg Ekonomi Kalkındırma Dairesi’nden Angel Alavaponts, WM Group Pazarlama ve Satış Yetkilisi Muhammet Ali Sezen, İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Danışmanı Ahmet Turan Boztepe ve Duisburg ve çevresi Türk İşadamları Derneği Proje Müdürü Aykut Yıldırım katıldı.
Karşılıklı görüşmede Türkiye’de ki planlama hataları, kurumların ve belediyelerin koordine çalışmalarındaki eksiklikler, sanayi bölgesi diye açılan yerlerin zamanla sanayi bölgesinden çıkıp yerleşim yerleri haline dönüştüğü, personel taşımacılığını Türkiye’de bir sorun olduğu özellikle toplu taşımanın yetersiz olmasından kaynaklanan sorunlardan dolayı insanlar zamanla çalıştıkları yerlere yakın yerlere yerleştiklerini neticede bununda sanayiye ciddi zarar verdiğini ve bunun AB üyeliği konusunda ilerisi için çok kritik bir konu olduğu belirtildi.
Toplantıda ayrıca lojistik kavramının daha iyi anlaşılması üretimden satış sonrası hizmete kadar sürmesiyle ilgili süreçleri kapsadığı ve bunu yapan firmaların sayısının çok az olduğunun yanı sıra Türkiye’de lojistik firmaların artması gerektiği ifade edildi.
Duisburg’da şuan 250’ye yakın lojistik firmasının faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Duisburg ve çevresi Türk İşadamları Derneği Proje Müdürü Aykut Yıldırım, şu an lojistik sektörün Duisburg ve çevresinde geliştiğini belirterek, lojistiğin Almanya’nın da üçüncü büyük sektörlerinden birisi olduğunu söyledi.
Son zamanlarda Türk firmalarında bölgedeki yatırımlarının artış sağladığını ifade eden Yıldırım, bir hareketlilik gözlemlediklerini bildirdi. Yıldırım, “Duisburg hattı da önem kazandı. Limandaki yatırımlarda oradaki lojistik potansiyelin ortaya çıkmasını sağladı. Son analizlere göre Duisburg, dünyada ilk 100 lojistik merkezi arasında 84’üncü sıraya yükseldi. Bizim de Duisburg İşadamları Derneği olarak daha önceden bir projemiz vardı. Duisburg’un tanıtımı ile ilgili çalışmalar yaptık. Türkiye’de de tanıtımlar yaptık. İstanbul Ticaret Odası’yla da görüşmelerimiz oldu. Almanya’da ki lojistik şirketlerle Türk lojistik şirketleri bir platformda buluşturmak ve çeşitli noktalarda ortak çalışmaların yürütülmesi adına bir proje hazırladık. Proje başta onaylanmadı ama Bakanlık daha sonra Temmuz ayı için onay verdi. Bizde yaptığımız gezi programıyla hem en az 5 Alman firmasının katılımı hem de pazar araştırmasının yapılmasını hedefledik. Geç onaylanmasından ve zaman sıkıntısından ötürü katılım yetersiz oldu. Bizler de bunu ertelemek, tekrar araştırma yapmak ve farklı lojistik gelişmeleri takip etmek üzere Türkiye’ye geldik. Önceki gün UND ile çok verimli bir görüşmemiz oldu. Karşılıklı yatırımlar ve ortak çalışmalarla ilgili görüşmek için buraya geldik” dedi.
Müşterilerin beklentileriyle ilgili bilgi veren Emre Yenal, son dört ziyaretinin üçünü Almanya’ya gerçekleştirdiğini söyledi. Yenal, “2009 senesinde Türkiye’nin ihracatının ortalamadaki ilk 10 ayda 2008’in ilk 10 ayına göre yüzde 35 düştü. Otomotivde yüzde 50 düştü. Tekstilde ise yüzde 25. Şuan da yüzde 20’ye yakın bir oranla ihracat payını en fazla tekstil alıyor. Otomotiv ise yüzde 17’ler civarında. Dolayısıyla tekstil hala Türkiye’nin ihracatı için çok önemli. Bir çok firma Avrupa’daki perakendecilere mal satıyorlar. Ve artık Avrupa’da depolama ve işçilik ücretleri pahalı olduğu için bizden mallarını en kısa sürede mağazalarının teslim edilmesini istiyorlar. Almanya’nın Türkiye için en büyük önemi; Almanya’nın dağıtım anlamında çok gelişmiş olması ve Avrupa’nın ortasında bulunmasından dolayı hem İskandinavya, İngiltere, Fransa hem de Doğu Avrupa taraflarına çok iyi dağıtım yapılıyor olması. Ben hep Almanya’nın bu yönünü öne çıkarıyorum. Ve şuanda çok büyük işler yapılmasa da önümüzdeki 3-4 yıl içinde çok ciddi projelerin yapılacağından eminim. Türkiye’nin ciddi enerji projeleri var. Yavaş yavaş Alman firmaları çıkıyor karşımıza. Bir lojistik merkezi nasıl kurulur? Ne demektir? Lojistik merkezi tek başına duran depolar anlamına gelmiyor” dedi.
Aykut Yıldırım, önceki gün UND’de yaptıkları görüşmede Çorlu’da düşünülen lojistik platformuyla ilgili olarak planlanması ve finansal desteği konusunda AB destekler mi desteklemez mi konusunu görüştüklerini ve Duisburg Limanı’nın kendi danışmanlık birimini kurduğunu belirtti.
Emre Yenal Çorlu’da düşünülen lojistik platformuyla ilgili, “Bana göre iyi düşünülmemiş. Türkiye’nin lojistik ihtiyaçlarını ortada bir yerde ikiye ayırmak lazım. 1- İthalattan gelen ürünlerin depolanması lazım. 2- ihracat için kullanılacak konsorsiyum merkezleri. Kimse artık İstanbul’da Avrupa yakasında ürünlerini depolamak istemiyor. Çünkü zaman ve para kaybı oluyor. Bu yüzden Gebze gelişiyor. Çorlu’nun stratejik önemine bakmak gerekir. Türkiye’nin en fazla ithalatının yapıldığı yer Ortadoğu. Balnak’ın yıllık gelirinin yarısı uluslar arası nakliyeden yarısı depolama ve dağıtımdan geliyor” dedi.
WM Group Pazarlama ve Satış Yetkilisi Muhammet Ali Sezen, "Sıemens’ten üretimi alıyoruz. Depomuza geliyor. Bizde depomuzda tüm işlemlerini uyguluyoruz. Her sene noel bayramında 2 bin 3 bin işçiye hediyelik telefon dağıtıyor” dedi.
Tekstil, gıda gibi alt sektörlerle ilgili çalışmaların olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Yenal, “Veri olarak bakılırsa elimizde bir veri yok. Şuan da Türkiye’de toplam depolama alanı kaç metrekare denildiğinde her kişi farklı bir cevap verir. Ama bazı dergiler gıda lojistiği, otomotiv lojistiği gibi dosyalar yapıyorlar. Bu dosyalarda en azından kimlerin ne yaptığını okuyabiliyoruz. Tekstil lojistiği olarak baktığımızda bu işi yapan Balnak dışında iki firma var. Türkiye’de tekstil lojistiğinde toplam metrekare sayısı 50-60 bindir” dedi. Toplantıda ayrıca Türkiye’de Avrupa Birliği çerçevesinde bir çok binanın yıkılacağı belirtildi.
Yenal’ın önümüzdeki dönemde Balnak olarak sizin için ne yapabiliriz? sorusu üzerine Türkiye’de yeni enerjiler konusunda lojistiğe ihtiyaç duyulacağı ve böyle bir anlaşma yapılabileceği belirtildi. Kendi nakliyatlarının olmadığını belki burada bir depoyu kullanabileceklerini söylediler.
Emre Yenal, “Türkiye’de yapılan üç baraj projesinde taşımacılık yapıyoruz. Böyle bir projede bizi yanınıza alırsanız ihaleye birlikte girilebilir. Bana bir aylığına kafandaki hayalini yapacaksın deseler İstanbul ve çevresinde lojistik dünyasını birleştirecek bir proje yapmak isterdim. Müşterilerin para kaybettiğini biliyoruz, bizde para ve zaman kaybediyoruz. Projeyle ilgileneceğimiz yerde İstanbul’un zorluklarıyla ilgileniyoruz” dedi. Önümüzdeki yıllarda Duisburg’a girme gibi bir durumunuz var mı? sorusu üzerine ise Yenal, “Mart’a kadar bir şey gözükmüyor. Ama olabilir” diyerek cevap verdi.
Kaynak: Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı