Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ZAFER HAVAALANI İHALESİ YILSONU

ZAFER HAVAALANI İHALESİ YILSONU

ZAFER HAVAALANI İHALESİ YILSONU02.12.2009

Türkiye'nin dördüncü büyük havaalanı olarak Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Havaalanı'nın yapım ihalesine yılsonunda çıkılacak.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak üçgeninde yer alacak olan Zafer Havaalanı konusunda son noktaya gelindiğini bildirdi. Havaalanının şu anda şartnamesinin hazırlandığını dile getiren Açba, yılsonunda ihaleye çıkılacağını ve 2010'da havaalanının inşaatına başlanacağını söyledi.

Bunun bir bakıma Afyonkarahisar'daki yatırımların daha da hızlanması açısından en önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayan Açba, sırada sadece havaalanı, karayolu değil hızlı tren projesinin de olduğunu kaydetti. 2011 yılından itibaren şehrin hızlı trenle tanışmaya başlayacağını bildiren Açba, "Tabi proje ihalesi 2011 olarak planlanıyor. İnşallah ulaştırma alt yapısı da tamamlandığı bir ortamda Afyonkarahisar'ı öyle zannediyorum hiçbir il tutamayacak." dedi.

Afyonkarahisar'ın zenginliklerinin harekete geçirilmesi açısından kırsal yatırımlar ve bazı yatırımlardaki gelişmeler konusunda da bilgi veren Milletvekili Açba, "Daha önce 5084 Sayılı bir yasa çıkarmıştık. O yasayla ilgili ilimize bazı yatırım akımları oldu. En son çıkardığımız yasayla birlikte teşvik sisteminde önemli değişiklik oldu. Ama bu değişime rağmen Afyonkarahisar'da yatırım faaliyetleri konusunda çok hızlı gelişmeler var. Takip edenler görecek ki 2010 yılında pek çok yatırımın temelini atacağız. Pek çok yatırımın da açılışını yapacağız." diye konuştu.

Burada en büyük zenginliğin termal kaynaklar olduğunun altını çizen Açba, termal turizm ve teknolojik seranın yatırım alanları olduğunu belirtti. Bu konuda çok ciddi mesafeler kat ettiklerini anlatan Açba, ileriye dönük çok ciddi yatırım planları olduğunu söyledi.

Kısa süre önce Çobanlar ilçesinde kurulan termal su ısıtmalı teknolojik serada Afyon domatesinin yenilecek noktaya geldiğini belirten Açba, seradan bayramdan sonra yurt dışına domates ihracatına başlanacağı bilgisini verdi. Bu serada metrekarede 80 kiloyu bulan bir üretim gerçekleştirildiğini ifade eden Açba, Türkiye ortalamasının ise 35 kilogram olduğunu söyledi. Bu seranın Türkiye'nin şu anda en verimli serası olduğunu aktaran Açba, "Tabi sadece Çobanlar da değil Ömer-Gecek havzasında inşallah 2010'un Şubat ayında yeni bir teknolojik seranın hizmete girdiğini hep birlikte göreceğiz. 2010 sonuna gelmeden Ömer-Gecek havzasında da domates, biber ihraç eder hale geleceğiz." şeklinde konuştu.

Yine 2010 yılı içinde Sandıklı ilçesinde yapımı devam eden teknolojik seranın hizmete gireceği bilgisini veren Milletvekili Açba, burada da üretime şubat ayında başlanacağını, üretilen domateslerin ihraç edileceğini kaydetti.

Afyonkarahisar'ın termal zenginliğini sonuna kadar kullanma konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Açba, şöyle devam etti: "İnşallah bu başlamış, devam eden ve sona ermiş yatırımların yanı sıra yakın bir gelecekte de göreceksiniz Gazlıgöl beldemizde yine bir teknolojik sera ve Bozüyük beldemizde yine bir teknolojik sera kurulmak suretiyle teknolojik serada en önemli merkez haline geleceğiz. Ben buna gönülden inanıyorum. Başta Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere değerli milletvekilli arkadaşlarımız bu yatırımların yapılması konusunda gerçekten yatırımcılara hep beraber yardımcı oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. İnşallah teknolojik sera konusunda Afyon örnek bir şehir haline gelecektir. Bugünlerde hemen hemen yatırıma başlamak üzere hazır vaziyette bekleyen 3-4 firma var. Onlar da temel atma konusunda bakanlarımızdan tarih almak için sıraya girdiler. İnşallah 2010 yılı içinde 3 veya 4 civarında yeni 5 yıldızlı otel şeklinde organize edilen yeni yatırımlar var. Yeni yatırımlar başlamış olacak."

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr