Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?

DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?

DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?02.12.2009

MSC gemisini Sophia Loren vaftiz edecek, Hamburg Süd son serisini tamamlıyor, Santander-Cuxhaven Ro-Ro hattı hizmette, Ukrayna limanları krizle boğuşuyor...

Hamburg Süd  son serisini tamamlıyor
Alman taşımacılık şirketi  Hamburg Süd, her biri  5.900 TEU’luk 6  konteyner gemisinden oluşan son serisini tamamlıyor. Geçtiğimiz hafta Antwerp Limanı’nda "Rio Bravo" isimli gemiyi vaftiz ederek Avrupa-Güney Amerika hattında hizmete sokan şirket, serinin 6. ve son gemisi olan "Rio Madeira” isimli konteyner gemisini ise, kasım sonuna kadar teslim alarak seriyi tamamlayacak.
Santander-Cuxhaven Ro-Ro hattı hizmette
İngiliz denizcilik şirketi Mann Lines, yeni Ro-Ro servisini hizmete soktuğunu açıkladı.  Yeni hat, haftalık  olarak İspanya’nın Santander ve Almanya’nın Cuxhaven limanları arasında düzenli servis hizmeti  sunacak. Bu hattı kullanacak yolcular, Cuxhaven üzerinden İngiltere,  İsveç, Finlandiya, Estonya ve Rusya’ya  giden diğer servis hatları ile de bağlantı kurabilecek. 

MSC gemisini Sophia Loren vaftiz edecek

MSC’nin  kruvaziyer  filosuna ekleyeceği, “MSC Magnifica” 6 Mart 2010’da çok sayıda ünlü kişinin katılacağı görkemli bir törenle, film yıldızı  Sophia Loren  tarafından vaftiz edilecek. Hamburg’daki töreninin ardından ilk yolculuğunu Venedik’e yapacak olan gemi, kasım ayına kadar Bari, Olympia, İzmir, İstanbul ve Dubrovnik şehirleri ile Venedik arasında seyahat edecek. 2518 yolcu kapasitesine sahip “MSC Magnifica”,  293,8 metre boyunda ve 32 metre genişliğinde.
Ukrayna limanları krizle boğuşuyor
Dünya ekonomisine ağır bir darbe vuran  küresel  ekonomik kriz, Ukrayna deniz taşımacılığını da derinden sarstı. Özellikle konteyner taşımalarında büyük düşüş yaşandığını ifade eden liman yetkilileri, son altı ay içinde Ukrayna’nın en büyük limanları olan  Odessa ve Illichivsk’de taşımaların, geçen yıla göre % 59 oranında düştüğünü bildirildi. Ülke çapındaki  diğer limanlar ile birlikte taşımalardaki  toplam gerilemenin  ise,  % 20 olduğu açıklandı.

 
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr