Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYENİN 4. BÜYÜK HANGARI

TÜRKİYENİN 4. BÜYÜK HANGARI

TÜRKİYENİN 4. BÜYÜK HANGARI24.11.2009

S.Demirel Havalimanı'na Türkiye'nin 4. büyük hangarını yapan Asal Havacılık Müdürü Zafer Dağtekin, hangarın 3 ay sonra açılmasını planladıklarını bildirdi.

Dağtekin, Türk havacılık sektörüne yapılan yatırımlardan doğacak pastayı Isparta'ya da taşıyacaklarını belirtti. 16 milyon dolarlık teknoloji yatırımıyla kurulan hangarda son çalışmaların yapıldığını ifade eden Dağtekin, ''Çalışmalar halen devam ediyor, üç ay sonra faaliyete geçmesini planlıyoruz'' dedi.

Hangarı hafta sonu Isparta'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da gezdirdiklerini ve burada savunma sanayine yönelik çok önemli proje hazırlığında olduklarını anlattıklarını kaydeden Dağtekin, tesisin açılışından sonra net açıklama yapacaklarını belirtti.

Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük hangarının Isparta'da olacağını söyleyen Dağtekin, neden bu bölgeyi tercih ettiklerini ise şu şekilde açıkladı:

''Isparta, Güney Afrika, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya yakın. Isparta, çok önemli bir yerde. Havalimanı çok önemli bir yerde bulunuyor, uluslararası ve hiçbir eksiği yok. Burada hava trafiğinin yoğun olmaması çok önemli değil. Zaten hava trafiğine yönelik bir yatırım değil. Uzun dönemli bakım servisleri hedefleniyor.''

Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'da yapacağı havacılık yatırımının da bu yatırım için etkili olduğuna dikkati çeken Dağtekin, Türkiye'de bir eksikliğin bulunduğunu ve bu eksikliğin bir bölümünü kendilerinin tamamladığını söyledi. Türkiye'de havacılığa önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Dağtekin, ''Yabancı ortaklarla büyük yatırımlar yapılıyor. İstanbul'da 100 milyar doların üzerinde yatırımlar var. Isparta da bu sistemin içinde olacaktır. İki, üç aylık işimiz kaldı. İstihdam ilk başlangıçta 50 kişiyle başlayacak, bu 5 bin kişiye kadar çıkar. Isparta'dan umutluyuz'' diye konuştu.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr