Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / LOJİSTİK ABDE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

LOJİSTİK ABDE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

LOJİSTİK ABDE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR17.11.2009Sektör temsilcileri, AB politikacı ve karar alıcılarının lojistik hizmetler alınına  hakkettiği değeri vermediklerini düşünüyor. Bunların başında da DHL CEO’su Frank Appel geliyor

Lojistiğin AB’nin ekonomik büyüme ve istihdamına katkısı istikrarsız, katma değerinin takdiri düşük bulundu.


Alliance for European Logistics'in (AEL) 4 Kasım 2009’da düzenlediği 2. Lojistik Zirvesi’nde biraraya gelen sektör temsilcileri, AB Komisyonu’nun ulaştırmaya modal yaklaşımını rekabetçi ve yeterli bulmadıklarını açıkladılar.

 

Deutsche Post DHL CEO’su Frank Appel, zirvedeki konuşmasında, AB politika düzenleyicisi siyasi ve yasal paydaşların çoğunluğunun lojistiği, depolama ve özel süreçlerden oluşan çözümler, makro-ekonomik akış yerine hâlâ sınırlı anlamda nakliye ilişkileri olarak tanıdıklarını kaydetti.


Appel’e göre, oysa ki, lojistik bir trilyon euro’luk gelire ulaştığı ve en büyük pazarları otomotiv ve kimya sanayiileri oldu. Bu sektörlerin Avrupa'nın en büyük lojistik işverenleri ve aynı zamanda "AB ekonomisinin omurgaları” diye görüldü.

 
Appel, büyümeyi hızlandırmak için, AB iç karayolu kabotajında pazarın tamamlanması, rekabetçi bir piyasa yaratmak için demiryolu sektörünün potansiyel kaldıraç olarak görülmesi ve bürokrasinin azaltılması gerektiğini vurguladı.


Zirveye katılıp da Frank Appel ile benzer görüşler bildirenler arasında BASF, CEVA Lojistik, Deutsche Post DHL, IVECO, Grup Carrefour, Air France, KLM Kargo ve Michelin de yer aldı.

Kaynak: EurActiv LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr