Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GROZNI HAVAALANI SERTİFİKASINI ALDI

GROZNI HAVAALANI SERTİFİKASINI ALDI

GROZNI HAVAALANI SERTİFİKASINI ALDI17.11.2009

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni Havaalanı'nın uluslararası sefer başlatmasını onayladı. Öncelikli olarak Türkiye ve Suudi Arabistan'a seferler yapılacak.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu, Grozni Havaalanı'na "Uluslararası Havaalanı" sertifikasını sundu. Havaalanında gümrük sınır kapısı da oluşturulacak. Grozni Havaalanı'nın uluslararası statüye sahip olabilmek için bina dışı ve içinde gerekli ek altyapı, donanım ve inşaat çalışmaları da yapılacak.

Listede Türkiye var

Çeçenistan yetkilileri, öncelikle Çeçen diasporasının yoğun bulunduğu ülkelere yönelik uçak seferlerinin başlatılmasını planlıyor. Bu ülkelerin başında ise Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün geliyor. Çeçen lider Ramzan Kadırov Çeçenistan'ın ekonomik bakımdan gelişmesi ve başta İslam ülkeleri olmak üzere yurtdışı ülkelerle ilişkilerinin artması için Kremlin'den bölgede uluslararası bir havaalanının açılmasını talep ediyordu. Bu amaçla 2007 yılında Çeçenistan Başbakanlığı'nın özel kararıyla Grozni-Avia havacılık şirketi kurulmuştu.

İlk sefer 16 Kasım'da

Çeçenistan'dan ilk yurtdığı uçak seferi ise 16 Kasım tarihinde, Suudi Arabistan'a yapılacak. Uçağın ilk yolçuları ise Suudi Arabistan'a hac ziyaretine gidecek olan Müslüman vatandaşların olacağı belirtildi.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr